Rēzeknes SEZ komercsabiedrības pērn kāpinājušas apgrozījumu par 20,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) komercsabiedrības 2016.gadā ir kāpinājušas savu apgrozījumu par 20,5%, sasniedzot 85 miljonus eiro, kas ir augstākais rādītājs kopš Rēzeknes SEZ izveides.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes SEZ pārvaldes ārējo sakaru organizatore Baiba Baltace, savu apgrozījumu 2016.gadā kāpināja vairāk nekā 75% no Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām. Lielākais apgrozījums bijis kokapstrādes uzņēmumam «Verems» – 32 miljoni eiro, kokskaidu granulu ražotājam "NewFuels» - 21 miljons eiro un «LEAX Rēzekne» – 14 miljoni eiro.

Savukārt straujākais apgrozījuma pieaugums pērn bijis komercsabiedrībās «Irbis Technology»- 307% un «Energy Recourses CHP» - 215%, kas nodarbojas ar attiecīgi elektrosadales skapju aprīkojuma un ražošanas procesu automatizācijas kompleksa sistēmu izstrādi un ražošanu un elektroenerģijas ražošanu.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrības infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā pēdējos piecos gados kopumā ir investējušas vairāk nekā 53 miljonus eiro. Lielākie ilgtermiņa ieguldījumi šajā periodā ir veikti komercsabiedrībās «Verems» - 13,9 miljoni eiro un «NewFuels» - 13,1 miljons eiro.

Kopējā uzkrāto ieguldījumu summa Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās patlaban ir 140 miljoni eiro. Par kopumā labvēlīgu investīciju vidi liecina arī tas, ka līdz 2017.gada beigām vairākas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības plāno jaunu ieguldījumu projektu sākšanu.

Par Rēzeknes SEZ izaugsmi liecina arī pēdējos gados 132 vienībām jeb 19% pieaugošais darbavietu skaits. 2016.gadā Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās strādāja kopumā 845 darbinieki. Pērn lielākie darba devēji speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumu vidū bija «Verems» - 333 nodarbinātie un «LEAX Rēzekne» - 152 nodarbinātie. Tekstilizstrādājumu ražotājs «Magistr-Fishevegn group.MFG» pērn nodarbināja 85, bet «NewFuels» - 59 cilvēkus.

2016.gadā Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statuss piešķirts tērauda konstrukciju ražotājam «Latstab». Uzņēmums nodarbina 36 darbiniekus, 2014.gadā tas kļuva par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras konkursa «Eksporta un Inovāciju balva» laureātu. Pērn «Latstab» kopumā eksportējis uz ārvalstīm produkciju 0,8 miljonu eiro apmērā jeb 90% no kopējā saražotās produkcijas apjoma.

Lai sekmētu investīciju piesaisti, uzņēmējdarbības infrastruktūras sakārtošanā Rēzeknes SEZ teritorijā Rēzeknes novada un Rēzeknes pilsētas pašvaldības, īstenojot Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstītus projektus, līdz 2019.gadam plāno investēt vairāk nekā 20 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu