Šajā ES fondu periodā izglītoti 30 036 bezdarbnieki, izveidotas 1743 darba vietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā līdz 2016.gada beigām sniegta izglītība 30 036 bezdarbniekiem, izveidotas 1743 darba vietas, nodarbinātības pasākumos iesaistīti 18 857 jaunieši, rekonstruēti 199 kilometri reģionālo un galveno ceļu, atbalstīti 916 komersanti un nodrošināti pretplūdu pasākumi 6020 iedzīvotājiem, informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Šajā ES fondu plānošanas periodā īstenošanas fāzē esošo programmu kopējais apjoms veido jau ap 80% no Latvijai pieejamā ES fondu finansējuma.

Patlaban ir izsludinātas projektu atlases par 80% no kopējā 4,4 miljardu eiro budžeta, noslēgti līgumi par 40% no 2014.-2020.gada plānošanas periodā pieejamā finansējuma un desmit projekti jau ir pabeigti. Finansējuma saņēmējiem izmaksāti vairāk nekā 300 miljoni eiro.

«Daudz uzmanības esam veltījuši tam, lai mūsu kompetencē esošie projektu cikla posmi - projektu iesniegumu izvērtēšana, līgumu slēgšana un maksājumu veikšana - būtu paveikti iespējami īsos termiņos. Esam spējuši panākt, ka šīm darbībām izmantojam vien aptuveni pusi no normatīvajos aktos paredzētā laika, līdz ar to ES fondu investīcijas pie projektu īstenotājiem nonāk ātrāk,» sacīja CFLA direktora vietniece stratēģiskajos jautājumos Dace Burkāne.

Savukārt Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards atzina, ka Latvija var lepoties ar visu nosacījumu izpildi, lai 2007.-2013.gada plānošanas periodā saņemtu ES fondu finansējumu pilnā apmērā. Nākamie soļi un izaicinājumi ir projektu ieviešanas apjoma kāpināšana, pat dubultošana, slēdzot arvien jaunus projektu līgumus un nodrošinot ES fondu veiksmīgai ieviešanai nepieciešamo naudas plūsmu.

Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta Baltijas valstu un Somijas nodaļas vadītāja Muriela Gana pauda atzinību par Latvijas sasniegto 2007.-2013.gada plānošanas perioda noslēgšanā un esošā perioda ieviešanā, vienlaikus uzsverot nepieciešamību arvien kāpināt ES fondu ieviešanas tempu. Tāpat tika norādīts uz komunikācijas par ES fondu ieguldījumu nozīmīgums - dalībvalstīm pēc iespējas vairāk ir jāinformē sabiedrība par priekšrocībām, ko sniedz Kohēzijas politika katram iedzīvotājam viņa valstī, reģionā, tuvākajā apkārtnē.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu