«Eurostat»: Latvijā ceturtajā ceturksnī bijis otrais lielākais nodarbinātības kritums ES

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2015.gada oktobri-decembri bijis otrais lielākais nodarbinātības samazinājums Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas departamenta «Eurostat» dati.

Saskaņā ar tiem Latvijā pagājušā gada pēdējos trīs mēnešos salīdzinājumā ar 2015.gada pēdējo ceturksni nodarbināto skaits sabiedrībā samazinājās par 0,9%. Lielāks kritums bijis Rumānijā (-1,2%), bet mazāks tas bija Igaunijā (-0,6%), Horvātijā (-0,3%) un Grieķijā (-0,1%).

Polijā nodarbinātība oktobrī-decembrī saglabājās iepriekšējā gada pēdējā ceturkšņa līmenī, bet pārējās ES dalībvalstīs reģistrēts nodarbinātības pieaugums. Lielākais nodarbināto skaita pieaugums gada izteiksmē oktobrī-decembrī bija Maltā (+5,1%), Kiprā (+3%), Luksemburgā (+3,2%), Īrijā (+2,8%), Slovākijā (+2,65), kā arī Slovēnijā un Spānijā (abās valstīs +2,4%). Lietuvā - tāpat kā Beļģijā - pagājušā gada ceturtajā ceturksnī nodarbinātības līmenis bija par 1,5% lielāks nekā pirms gada.

ES nodarbinātība oktobrī-decembrī bija par 1% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā tā pieaugusi par 1,1%. Savukārt salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni šis rādītājs pieaudzis par 0,2% ES un par 0,3% eirozonā.

Ceturkšņa salīdzinājumā Latvijā - tāpat kā Īrijā, Nīderlandē, Slovākijā, Slovēnijā un Zviedrijā - oktobrī-decembrī nodarbināto personu skaits bija par 0,6% Prāvāks pieaugums reģistrēts Maltā(+1,9%), Luksemburgā un Kiprā (abās valstīs +0,9%), kā arī Čehijā (+0,7%).

Pērn oktobrī-decembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo trīs mēnešu periodu nodarbinātības līmenis pieauga 23 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet tas samazinājās Igaunijā (-1,5%), Grieķijā (-0,9%), Lietuvā (-0,2%) un Horvātijā (-0,1%).

Dati ceturkšņa izteiksmē nav pieejami par Rumāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu