Pabriks: CETA nolīgumu Saeima plāno ratificēt jau nākamajā nedēļā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas Saeima Eiropas Savienības (ES) – Kanādas visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu jeb tā dēvēto CETA plāno ratificēt jau nākamajā nedēļā, kļūstot par pirmo bloka valsti, kas būs noslēgusi līguma pieņemšanas procesu, Eiropas Parlamenta (EP) debašu laikā pavēstīja ziņotājs par nolīgumu Artis Pabriks.

Pabriks, atbildot uz izskanējušo kritiku par CETA, norādīja, ka atkal dažādi galēji labējie un kreisi spēki Eiropā apvienojas pret to, kas nāk par labu visai savienībai.

«Ja kāds atņem darba vietas, pārticību ES pilsoņiem, tad paraugieties uz radikālajiem spēkiem abās pusēs. Nobalsosim pareizi. Nākamnedēļ Latvijas parlamentā būs ratifikācija, un mēs būsim pirmais parlaments, kas ratificēs nolīgumu. Šis ir pareizais balsojums mūsu valstīm,» aicinot kolēģus balsot par CETA, sacīja Pabriks.

Lai CETA stātos spēkā pilnā apjomā, visām ES dalībvalstīm tas vēl būs jāratificē parlamentos. Latvijas Saeima par CETA nolīgumu balsoja aizvadītajā nedēļā.

TVNET jau vēstīja, ka trešdien EP Strasbūrā balsos par pretrunīgi vērtēto Eiropas Savienības (ES) – Kanādas visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu jeb tā dēvēto CETA.

Nolīguma atbalstītāji pauž pārliecību, ka tas veicinās investīcijas un atvieglos biznesa saišu veidošanos, bet pretinieki bažījas, ka vienošanās starptautiskajām kompānijām ļaus iedzīvoties uz nodokļu maksātāju rēķina, kā arī kļūs par ASV interešu «Trojas zirgu» ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu