LIAA: nākamā gada pavasarī Ukrainas ekonomikā varētu iestāties «pavasaris»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceram, ka sliktākais ir aiz muguras un nākamā gada pavasarī Ukrainas ekonomikā varētu iestāties «pavasaris», teica Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Ukrainā vadītājs Āris Kotāns.

Viņš skaidroja, ka par to, ka Ukrainas ekonomikā varētu iestāties pavasaris, liecina statistikas pārvaldes dati. «Ja vēl tikko - no 2012. līdz 2014.gadam - Latvijas -Ukrainas kopējās tirdzniecības apjoms saruka par trešdaļu, no 300 miljoniem eiro līdz 200 miljoniem eiro, tagad mēs redzam eksporta pieaugumu,» norādīja Kotāns.

Pēc viņa domām, pozitīvajai tendencei vajadzētu turpināties, un kaut arī Ukrainā militārās aktivitātes nav beigušās, Latvijas eksports uz Ukrainu mazliet uzlabojas, kas ir labs rādītājs.

Pēc viņa paustā, jāsaprot, ka līdz šim dzirdētas ļoti dažādas prognozes. «Lasot masu medijus un sekojot līdzi Ukrainas presei vairākus gadus, nākas secināt, ka ir bijis daudz kļūdainu prognožu. Objektīva informatora nekur nav. Katrs uzņēmējs pieņem lēmumu individuāli, un to var izdarīt tad, ja seko līdzi notikumiem, statistikai, lasa informāciju par konkrēto tirgu,» sacīja Kotāns.

Viņš norādīja, ka prognozēt patīk daudziem, savukārt cilvēkiem, kuri lasa prognozes, šķiet, ka viņiem ir vieglāk pieņemt lēmumu, ja viņi salīdzina prognozes, taču uzņēmējs pats vislabāk var pieņemt lēmumu attiecībā uz savu produktu. «Viņam ir jāpapēta konkrētā niša. Gribētu uzsvērt, ka uzņēmējiem vairāk ir jādomā par to, kā viņam klājas un kas viņam ir jādara, nevis par to, kas jādara Ukrainai un kā tai klājas. Visi grib pamācīt Ukrainu, bet vienlaikus aizmirst, ka jākoncentrējas uz savām biznesa aktivitātēm. Varbūt tieši tagad ir īstais laiks, kad uzsākt darbu Ukrainā,» skaidroja Kotāns.

LIAA darbības mērķis ir sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju starptautiskajos tirgos, veicināt ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu, īstenot tūrisma attīstības valsts politiku un valsts politiku inovācijas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu