Nordea piešķir «Amber Beverage Group» finansējumu «Interbaltija AG» iegādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Holdinga kompānija «Amber Beverage Group», kas apvieno starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas «SPI Group» uzņēmumus Baltijas valstīs, no Nordea bankas saņēmusi finansējumu alkohola izplatītāja akciju sabiedrības «Interbaltija AG» iegādei.

Nordea darījuma procesā abiem bankas klientiem – SIA «Amber Beverage Group» un «Interbaltija AG» – nodrošina strukturētu un profesionālu atbalstu, sniedzot pilnu bankas pakalpojumu servisu no naudas plūsmas vadības risinājumiem līdz apvienošanās un pārņemšanas (M&A) darījumu vadīšanai. Darījuma partneri iegādes un finansējuma summu neatklāj.

SIA «Amber Beverage Group», iegūstot izšķirošu ietekmi pār AS «Interbaltija AG», plāno stiprināt pozīcijas galvenokārt viesnīcu, restorānu, bāru un kafejnīcu sektorā, kā arī ekskluzīvu vīnu un šampaniešu segmentā.

«Esam priecīgi īstenot divu mums nozīmīgu klientu darījumu, kura rezultātā nozare iegūs spēlētāju, kas gatavs ieguldīt gan produktu un pakalpojumu, gan efektīvāku procesu attīstībā. Nešaubos, ka arī turpmāk, sekojot jauno īpašnieku darbam, būsim liecinieki izcilai kvalitātei, profesionalitātei un lieliskam servisam,» tā Jānis Buks, Nordea bankas vadītājs Latvijā.

A/S «Interbaltija AG» strādā vietējā tirgū kopš 1997. gada. Līdzās izciliem vīniem produktu sortimentā atrodams gan konjaks, viskijs un izcili šampanieši, gan degvīns, brendijs un minerālūdens «S. Pellegrino». «Interbaltija AG» strādā ar lielākajām veikalu ķēdēm, kā arī apmēram 350 restorāniem, klubiem un veikaliem visā Latvijā.

«Amber Beverage Group» ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Baltijas valstīs, kuras birojs atrodas Rīgā, Latvijā. «Amber Beverage Group» apvieno vairāk nekā 1450 darbinieku uzņēmumos no Baltijas valstīm līdz Meksikai, ieskaitot vadošos alkoholisko dzērienu ražotājus Latvijā un Meksikā, pieredzējušus vairumtirdzniecības uzņēmumus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī specializētos mazumtirdzniecības tīklus, kurus Latvijā un Lietuvā veido vairāk nekā 70 veikalu, un loģistikas pakalpojumu sniedzēju visās Baltijas valstīs.

«Amber Beverage Group» uzņēmumi eksportē preces uz vairāk nekā 170 pasaules tirgiem un piedāvā noliktavas pakalpojumus Baltijā gandrīz 30 000 m2 platībā. Uzņēmumam pieder vairāk nekā 130 zīmoli teju visās alkoholisko dzērienu un vīnu kategorijās. Grupas uzņēmumi ražo, pilda, eksportē, izplata vairumtirdzniecībā un pārdot plašu alkoholisko dzērienu klāstu, ko veido gandrīz 500 zīmoli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu