Premjers: Partneriem un ZZS ir piesardzīgi atbalstoša attieksme pret nodokļu reformu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Partneriem un arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir «piesardzīgi atbalstoša» attieksme pret nodokļu sistēmas plānoto piedāvājumu, šopēcpusdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītājs pēc koalīcijas sanāksmes norādīja, ka rīt plānots prezentēt nodokļu reformas piedāvājumu. Tas ir lielā mērā līdzīgs Latvijas Bankas rosinātajām izmaiņām nodokļu sistēmā, atzina premjers, paužot gandarījumu par vienotu redzējuma virzienu šajā jautājumā.

Kučinskis gan uzsvēra, ka priekšā ir ļoti daudz darba. Taujāts par politisko atbalstu plānotām pārmaiņām ZZS politiķu vidū, premjers atbildēja, ka «tiktāl viss ir kārtībā». Vērtējot partneru un ZZS attieksmi, Kučinskis to raksturoja kā piesardzīgi atbalstošu.

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrija drīzumā plāno nākt klajā ar reformu plāna piedāvājumu nodokļu sistēmas izmaiņām. Viena no būtiskākām izmaiņām varētu būt IIN likmes samazinājums no pašreizējiem 23% līdz 20%, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Šāds samazinājums gan neattieksies uz lielāku algu saņēmējiem.

Līdz ar IIN samazināšanu varētu palielināt neapliekamo minimumu - viens no iespējamiem variantiem ir 300 eiro, savukārt pensionāriem nepaliekamais minimums varētu pieaugt līdz 500 eiro.

Izmaiņas sociālo iemaksu jomā varētu netikt paredzētas, izņemot to, ka daļa, iespējams - 1%, no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiks novirzīta veselības aprūpei.

Savukārt kapitāla nodokļus paredzēt palielināt, nepiemērojot tos reinvestētajai peļņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu