Zivju konservu ražotājam «Gamma-A» pērn samazinājies apgrozījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Zivju konservu ražotājam «Gamma-A» pagājušajā gadā ir samazinājies apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis. Precīzu apgrozījuma samazinājuma apmēru viņš pagaidām atturējās nosaukt.

Viņš pastāstīja, ka 2015.gada pirmajos piecos mēnešos Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» vēl nebija noteicis aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas. Turpretī pērn produkciju uz Krieviju nebija iespējams eksportēt visu gadu, līdz ar to 2016.gadā «Gamma-A» apgrozījums bija mazāks nekā gadu iepriekš.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmums strādā pie Krievijai alternatīvu tirgu meklējumiem, tostarp strādā pie eksporta attīstības uz Rietumu valstīm. Patlaban «Gamma-A» produkciju kopumā realizē vairāk nekā 40 valstīs. Šogad uzņēmums plāno piesaistīt jaunus tirgus un kāpināt realizāciju jau esošajos tirgos, piemēram, Francijā un ASV. «Nekādas cerības uz ļoti lieliem uzlabojumiem mēs nelolojam. Protams, ka darīsim visu iespējamo. Mērķis ir kā minimums noturēties esošajos tirgos, kā arī palielināt realizācijas apmērus tirgos, kur tas iespējams. Nenoliedzami plānojam strādāt arī pie jauniem produktiem vai produkcijas iepakojuma,» teica Lejietis, raksturojot uzņēmuma šā gada plānus.

Komentējot potenciālu Ķīnas tirgū, kurp «Gamma-A» sāka piegādāt produkciju 2015.gadā, Lejietis bija skeptisks. «Neredzu nekādus milzīgus izrāvienus vai perspektīvas Ķīnas tirgū, jo tas ir pārāk specifisks tirgus un arī produkts ir specifisks,» sacīja Lejietis, piebilstot, ka Ķīnā ir cita patēriņa kultūra. Latvijā ražotie zivju konservi šim tirgum ir samērā specifisks produkts. Vienlaikus viņš sacīja, ka par spīti nelielajiem realizācijas apmēriem Ķīnā, «Gamma-A» turpina realizēt produkciju tur un paralēli vērtē iespējas sākt ražot jaunus, speciāli Ķīnas tirgum pielāgotus produktus.

Lejietis pastāstīja, ka šogad «Gamma-A» plāno palielināt apgrozījumu, taču tikai gada beigās būs zināms, vai tas izdosies.

2015.gadā «Gamma-A» strādāja ar 20,583 miljonu eiro apgrozījumu un 1,06 miljonu eiro zaudējumiem. Savukārt kompānijas 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

«Gamma-A» dibināta 1995 gadā, pamatkapitāls ir 853 600. «Gamma-A» 100% daļas pieder SIA «Gamma Holdings A.O.I.», kuras 50% kapitāldaļu īpašniece ir Kiprā reģistrēta kompānija «Funstar Management Limited», bet otra puse pieder Latvijas uzņēmumam AS «A.O.I.».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu