Brīvo tirdzniecības telpu īpatsvars nepārsniedz 7,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopumā brīvo telpu īpatsvars nepārsniedz 7,5% no kopējām tirdzniecības platībām, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» Latvijas nekustamo īpašumu tirgus gada pārskatā.

Apmeklētākajos tirdzniecības centros brīvo platību īpatsvars nepārsniedz 2%. Vidēji apmeklēto telpu segmentā brīvo telpu īpatsvars nedaudz pieauga līdz 12,5%, savukārt mazāk apmeklēto tirdzniecības telpu segmentā brīvo telpu īpatsvars samazinājās līdz 21%.

«Arco Real Estate» norāda, ka Rīgas aktīvajā centrā pērn pastāvīgi pieejamas bija 35-45 tirdzniecības vietas platībā no 35 līdz 300 kvadrātmetriem. Savukārt Vecrīgā pastāvīgi bija pieejamas 25-35 tirdzniecības vietas ar telpu platību no 50 līdz 350 kvadrātmetriem.

Ņemot vērā esošo pircēju aktivitāti, «Arco Real Estate» prognozē nelielu pieprasījuma un nomas maksas palielināšanos populārākajos tirdzniecības centros. Tāpat tiek prognozēts, ka tuvāko divu gadu laikā brīvo tirdzniecības platību īpatsvars saglabāsies līdzšinējā līmenī.

Pārskatā norādīts, ka pērn Vecrīgā tirdzniecības telpu nomas maksas svārstījās no 10 līdz 50 eiro par kvadrātmetru atkarībā no gājēju plūsmas un telpu novietojuma ēkā. Raksturīgākā nomas maksa Vecrīgā bija 25-30 eiro par kvadrātmetru. Visaugstākā nomas maksa Vecrīgā bija telpām Vaļņu, Kaļķu, Audēju un Šķūņu ielā.

Rīgas tuvajā centrā raksturīgākā tirdzniecības telpu nomas maksa bija 18-25 eiro par kvadrātmetru, bet ielu posmos ar mazāku gājēju plūsmu un zemāku reputāciju raksturīgākā nomas maksa bija no sešiem līdz 10 eiro par kvadrātmetru.

Ņemot vērā tirdzniecības centru apgrozījuma pieaugumu, Rīgā vēl ir iespējas veidot jaunus vai paplašināt esošos tirdzniecības centrus, norāda «Arco Real Estate».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu