No paroles līdz mobilajai aplikācijai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas Savienības regula nosaka stingrākus drošības pasākumus autorizācijai internetbankā gan datorā, gan mobilajās ierīcēs. Tādēļ no 1. aprīļa kodu kartiņu lietošana kļūs sarežģītāka - lielākiem maksājumiem papildus ierastajam kodam vajadzēs ievadīt uz klienta telefonu nosūtīto ciparu kombināciju.

Banka Citadele, sekojot līdzi pieaugošajai tehnoloģiju nozīmei cilvēku ikdienā, ir ieviesusi mobilo autorizācijas rīku MobileScan, ko izmanto jau daudzi tūkstoši bankas klientu.

MobileScan ir iebūvēta autorizācijas ierīce bankas aplikācijā, ar kuras palīdzību caur konkrētā klienta telefonu vai planšetdatoru var pieslēgties viņa internetbankai, apstiprināt maksājumus. Tāpat ar MobileScan var pieslēgties dažādiem e-pakalpojumiem, piemēram, latvija.lv. Šis autorizācijas rīks pārstāv 4. paaudzes drošības līmeņa iekārtas, kas šobrīd ir augstākais standarts. Katrai internetbankas pieslēguma sesijai MobileScan izveido unikālu pieslēguma kodu līdzīgi, kā to dara kodu kalkulators, un tomēr - atšķirīgi, jo to var izmantot tikai no iepriekš bankā reģistrētas mobilās ierīces.

Infografikā Banka Citadele piedāvā ieskatu banku autorizācijas rīku evolūcijā un to drošības līmeņu attīstībā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu