Anglijas tiesa «Baltic International Bank» piedzen gandrīz pusmiljonu mārciņu no Oistonu ģimenes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ceturtdien, 23.februārī, Mančestrā tiesas sēdē tika pasludināts spriedums par labu Valērijam Belokoņam strīdā pret «Blackpool» futbola kluba līdzīpašniekiem Oistonu ģimeni. Prasību tiesā iesniedza AS «Baltic International Bank».

Tiesa atzinusi, ka Oistonu ģimene nepamatoti nav izmaksājusi Belokoņam pienākošos peļņas daļu par viņa veiktajām investīcijām stadionā, paziņojumā medijiem informē «Belokon Holdings».

Neizmaksātās peļņas apjoms ir aptuveni viens miljons Lielbritānijas mārciņu. Precīzs izmaksājamās summas apjoms tiks noteikts atsevišķā tiesas sēdē aprīļa sākumā, pēc pēdējo finanšu aprēķinu veikšanas, informē «Belokon Holdings».

Tiesa arī nolēma piedzīt no Oistonu ģimenes tiesāšanas izdevumus. 425 000 mārciņu (504 240 eiro) ir samaksājami 28 dienu laikā, bet lēmums par kopējo kompensācijas apjomu tiks pieņemts atsevišķā tiesas sēdē. Tiesa noraidīja Oistonu advokātu apelācijas prasību Mančestras apgabaltiesā.

Prasību tiesā iesniedza «Baltic International Bank», kas pārņēma SIA «VB Football Assets» prasījuma tiesības pret uzņēmumu «Segesta Limited» par 2008.gadā noslēgtajā Investīciju līgumā atrunāto saistību neizpildi. «Segesta Limited» pieder «Blackpool» futbola kluba līdzīpašniekam Ovenam Oistonam, un tai pieder futbola stadions, kurā spēles aizvada minētais klubs.

Paralēli prasībai par Investīciju līgumu Belokoņam piederošā «VB Football Assets», kas ir «Blackpool» futbola kluba akcionārs, iesniegusi prasību par minoritārā akcionāra tiesību aizskaršanu pret Ovenu Oistonu un Karlu Oistonu un viņiem piederošo kompāniju «Segesta Limited». Šī prasība tiesā tiks skatīta 2017.gada vasarā.

Jau ziņots, ka Belokoņs tiesājas ar «Blackpool» futbola kluba līdzīpašniekiem Oistoniem, jo viņi esot pārskaitījuši miljoniem mārciņu «Blackpool» līdzekļu uz citām sev piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

2006.gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts tika uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt premjerlīgu. Tomēr tagad īpašnieku starpā valda nesaskaņas, kuras abas puses nekautrējas arī iztirzāt publiski. Savukārt «Blackpool» pēdējo sezonu laikā piedzīvo ļoti grūtus laikus. Belokoņs ir lielākais «Baltic International Bank» akcionārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu