Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā pērn augušas par 7,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā pērn augušas par 7,6%, sasniedzot vidējo cenu 706 eiro par kvadrātmetru, sacīja nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» valdes loceklis Māris Laukalējs.

«Mērenais cenu pieaugums turpinās jau kopš 2010.gada. Pērn tas pat kļuva nedaudz straujāks, jo gada sākumā prognozējām 5% pieaugumu,» sacīja Laukalējs.

Pagājušā gada laikā cenas pieauga visos Rīgas lielākajos mikrorajonos. Būtiskākais pieaugums tika konstatēts Imantā, kur cenas auga par 10%. Vislēnāk dzīvokļu cenas pērn auga Bolderājā (par 4,1%) un Vecmīlgrāvī (par 4,6%).

2016.gada nogalē novērotās cenas, salīdzinot ar 2007.gada jūniju, kad tika konstatēta augstākā viena kvadrātmetra cena - 1620 eiro, bija zemākas par 56,5%. Savukārt kopš cenu zemākā punkta 2009.gada septembrī, kad vidējā cena nepārsniedza 487 eiro par kvadrātmetru, pērn tās bija augstākas par 44,7%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas pagājušā gada beigās saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra cena pieauga līdz 864 eiro par kvadrātmetru. Viszemākā viena kvadrātmetra cena pērn decembrī bija Bolderājā - 486 eiro.

Laukalējs skaidroja, ka par cenu pieauguma galvenajiem iemesliem var uzskatīt būtisko dzīvokļu piedāvājumu skaita samazinājumu un kredītu pieejamības palielināšanos. «Šobrīd nav būtisku iemeslu tam, lai cenu palielināšanās neturpinātos arī šogad,» piebilda Laukalējs.

Viņš informēja, ka pērn Rīgā reģistrēti 5268 darījumi ar sērijveida dzīvokļiem un darījumu skaits ir audzis par 5,7% salīdzinājumā ar 2015.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu