«Eurostat»: Latvijā janvārī bijusi otrā lielākā gada inflācija ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā šā gada janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo mēnesi, bija otrs augstākais inflācijas rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Patēriņa cenas Latvijā - tāpat kā Spānijā - pagājušajā mēnesī bija par 2,9% augstākas nekā janvārī pērn. Lielāka inflācija bijusi vien Beļģijā (+3,1%), bet nedaudz mazāka inflācija reģistrēta Igaunijā (+2,8%), kā arī Lietuvā un Luksemburgā (abās valstīs +2,5%).

Kopumā gada inflācija janvārī reģistrēta visās 28 ES dalībvalstīs. Zemākais inflācijas rādītājs janvārī bijis Īrijā (+0,2%), Rumānijā (+0,3%) un Bulgārijā (+0,4%).

ES gada inflācija janvārī bija 1,7% pretstatā 1,2% decembrī. 2016.gada janvārī ES patēriņa cenas gada izteiksmē pieauga par 0,3%. Eirozonā patēriņa cenas pagājušajā mēnesī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pieaugušas par 1,8% pretstatā 1,1% decembrī un 0,3% kāpumam 2016.gada pirmajā mēnesī.

Savukārt salīdzinājumā ar decembri janvārī ES patēriņa cenas samazinājušās par 0,6%, bet eirozonā kritums bija par 0,8%.

Latvijā patēriņa cenas mēneša salīdzinājumā janvārī pieauga par 0,1%. Lietuvā reģistrēta mēneša inflācija 0,2% apmērā, bet Igaunijā patēriņa cenas salīdzinājumā ar decembri pieauga par 0,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu