Latvijā pērn veikti 399,3 miljoni maksājumu 289,6 miljardu € kopapjomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā 2016.gadā veikti 399,3 miljoni kredītiestāžu, elektroniskās naudas iestāžu, maksājumu iestāžu, Latvijas Bankas, Latvijas Pasta un Valsts kases klientu bezskaidrās naudas maksājumu.

To kopapjoms bija 289,6 miljardi eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotā informācija.

Pērn vidēji dienā veikts vairāk nekā viens miljons maksājumu.

2016.gadā turpinājās plaša bezskaidrās naudas maksājumu izmantošana. Salīdzinājumā ar 2015.gadu kopējais bezskaidrās naudas klientu maksājumu skaits pieauga par 10,2%. Vidēji viens iedzīvotājs 2016.gadā veica 203 bezskaidrās naudas maksājumus. Bezskaidrās naudas maksājumu pieaugumu galvenokārt nodrošināja karšu maksājumi, kas bija visbiežāk lietotais bezskaidrās naudas maksāšanas līdzeklis (63,7% no kopējā bezskaidrās naudas maksājumu skaita).

Lai nodrošinātu karšu maksājumu veikšanu un maksājumu karšu izmantošanu, 2016.gada beigās Latvijā bija izdoti 2,4 miljoni maksājumu karšu (1,2 kartes uz vienu iedzīvotāju), no kurām lielākā daļa bija debetkartes.

Iedzīvotājiem pērn bija pieejami 38 200 karšu pieņemšanas vietu termināļi jeb POS un 1032 bankomāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu