Pērn VID veica 4649 nodokļu maksātāju tematiskās pārbaudes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pērn Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde veica kopumā 4649 nodokļu maksātāju tematiskās pārbaudes, liecina VID informācija.

Tematiskajās pārbaudēs pārbaudīti 4107 nodokļu maksātāji - 3638 juridiskās personas un 469 fiziskās personas. Tematisko pārbaužu rezultativitāte ir 91%.

Par 2097 tematiskajās pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam piemērots naudas sods 1,327 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā par skaidrā naudā veikto darījumu nedeklarēšanu un skaidrās naudas lietošanas ierobežojumu neievērošanu naudas sods piemērots 360 200 eiro apmērā (27% no kopējās piemērotās naudas sodu summas).

Tematiskajās pārbaudēs tiek veikts arī preventīvais darbs, lai savlaicīgi novērstu izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Tā 2016.gadā tematisko pārbaužu laikā 1348 nodokļu maksātāji veica precizējumus deklarācijās 1,747 miljonu eiro apmērā, kā arī 48 tematiskajās pārbaudēs precizēts nodokļu maksātāja pamatdarbības veids.

Bez tam pēc tematiskās pārbaudes 67 gadījumos nodokļu maksātāji ir aicināti precizēt informāciju nodokļu deklarācijās; 49 gadījumos - iesniegt nodokļu deklarācijas; 20 gadījumos - reģistrēt struktūrvienības VID Nodokļu maksātāju reģistrā vai precizēt tās adresi; 14 gadījumos - noņemt no uzskaites elektroniskos kases aparātus; deviņos gadījumos - izslēgt struktūrvienības no VID Nodokļu maksātāju reģistra.

Tematiskajās pārbaudēs tiek kontrolēta atsevišķu normatīvo aktu ievērošana, pārbaudīti atsevišķi grāmatvedības dokumenti, salīdzinot tos ar darījuma dalībnieku grāmatvedības informāciju, kā arī tiek veiktas citas pārbaudes, kurās tiek pārbaudīts, kā nodokļu maksātājs ievēro normatīvo aktu normas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu