Prezidents slavē Latviju kā vienu no piemērotākajām vietām jaunuzņēmumu dibināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvija ir viena no dinamiskākajām vietām jaunuzņēmumu, globālu tehnoloģiju uzņēmumu dibināšanai un attīstībai, šodien starptautiskās tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferences «TechChill» atklāšanā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, Vējonis norādīja, ka, neskatoties uz ciešo globālo konkurenci, Latvijai ir ievērojamas priekšrocības citu valstu vidū.

«Internets Latvijā ir viens no ātrākajiem pasaulē. Lieliskas gaisa satiksmes iespējas ar galamērķiem gandrīz katrā pasaules valstī, pieņemamas dzīvošanas izmaksas, dinamiska jaunuzņēmumu kopiena - tās ir tikai dažas no priekšrocībām,» uzskaitīja Vējonis.

Viņš norādīja, ka arī Latvijas valdība ir uzsākusi virkni iniciatīvu, lai atbalstītu jaundibinātus uzņēmumus un jaunuzņēmumus, tostarp ir pieņemts vienkāršots nodokļu regulējums, kā arī uzsākta jaunuzņēmumu vīzu programma.

«Tas ir tikai sākums jaunuzņēmumu atbalsta programmā, ar kuru paredzēts padarīt Latviju par pirmo izvēli jaunuzņēmumu dibināšanai,» norādīja prezidents.

LETA jau vēstīja, ka Rīgā norisinās informācijas tehnoloģiju (IT) un iesācējuzņēmumu («start-up») konference «TechChill 2017», kas pulcēs biznesa profesionāļus, iesācējuzņēmumus, tehnoloģiju entuziastus, investorus un studentus.

«»TechChill» misija ir palīdzēt daudzsološām idejām augt un attīstīties,» par plāniem stāsta «TechChill» vadītāja Marija Ručevska.

«Šoreiz ar mērķi iedvesmot jaunos uzņēmējus un veicināt starptautisko sadarbību uz Rīgu vēlamies atvest ne tikai «start-up» globālās vides izcilos runātājus un pieredzējušos investorus, bet arī iepazīstināt publiku ar pašmāju veiksmes stāstiem, jo mums patiešām ir ar ko lepoties.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu