Cīrule: VID Finanšu un Muitas policijas apvienošanas process varētu noslēgties rudenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošana varētu noslēgties rudenī, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Viņa atgādināja, ka jautājums par abu policiju apvienošanu ir aizķēries «Saeimas gaiteņos», kas attiecīgo priekšlikumu ir noraidījis.

Tādēļ ir izveidota darba grupa, kas izstrādā jaunus priekšlikumus un ierosinājumus Finanšu un Muitas policiju apvienošanai. Darba grupas sastāvā ir vairāku ministriju un drošības iestāžu pārstāvji.

«Šo ieceri mums nekādi neizdevās realizēt līdz 2017.gada 1.janvārim, tādēļ esam izrunājuši rīcības plānu tālākām darbībām. Darba grupa priekšlikumus sagatavos līdz marta beigām, un es domāju, ka rudenī mēs šo procesu pilnībā pabeigsim,» teica Cīrule.

Uz jautājumu, vai iestādes tiešām ir jāapvieno, VID vadītāja atzīmēja, ka, pēc viņas pieredzes privātajā biznesā, divu struktūru apvienošana vienmēr ir atbalstāma, jo tas ļauj efektīvāk izmantot resursus.

Jau vēstīts, ka Saeima pērn septembrī noraidīja grozījumus likumā par VID un grozījumus Kriminālprocesa likumā. Šie likumprojekti paredzēja Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu un to, ka VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļa tiks pakļauta VID ģenerāldirektoram, kuram tādēļ turpmāk būs jānēsā formas tērps.

Cīrule VID ģenerāldirektora amatā strādā kopš 2016.gada 14.novembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu