«airBaltic» aprīlī sāks lidojumus no Rīgas uz Kazaņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» 26.aprīlī sāks lidojumus no Rīgas uz Kazaņu Krievijā, informēja «airBaltic».

«Lidojumi uz Kazaņu Krievijā papildinās mūsu lidojumus uz Maskavu un Sanktpēterburgu. Jaunais maršruts stiprinās biznesa un tūrisma saites starp Kazaņu un Rīgu, kā arī piedāvās ērtus savienojumus ar Eiropas un Skandināvijas lidostām,» norādīja «airBaltic» maršrutu tīklu pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss.

«airBaltic» no Rīgas uz Kazaņu veiks divus lidojumus nedēļā ar «Boeing 737» lidmašīnu. Lidojums ilgs divas stundas un 25 minūtes.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

Jau vēstīts, ka pērn maijā tika pabeigta «airBaltic» pamatkapitāla palielināšana, tam sasniedzot 256,473 miljonus eiro. Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder 80,05% «airBaltic» akciju, bet jaunajam investoram «Aircraft Leasing 1», kura valdes priekšsēdētājs ir privātais ieguldītājs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, pieder aptuveni 20% akciju. «Aircraft Leasing 1» pieder Īrijā reģistrētajai kompānijai «IALH LIMITED».

Atbilstoši Latvijas valdības un Montāga-Girmesa parakstītajam līgumam viņš pērn marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro, savukārt valsts investēja 80 miljonus eiro, «airBaltic» kapitalizējot Valsts kases aizdevumu.

«airBaltic» pērn pārvadāja 2 891 365 pasažierus, kas ir par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs, kas izsaka pasažieru skaita attiecību pret pieejamo sēdvietu skaitu, 2016.gadā bija 74% jeb par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

«airBaltic» apgrozījums 2015.gada bija 235,416 miljons eiro, savukārt peļņa - 19,548 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu