«Eco Baltia» koncerna apgrozījums pērn pieauga par 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides un atkritumu apsaimniekošanas koncerna «Eco Baltia» apgrozījums pagājušajā gadā bija aptuveni 47 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, intervijā aģentūrai LETA atklāja «Eco Baltia grupa» valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs. Savukārt šogad koncerna apgrozījums plānots par 14% lielāks nekā pagājušajā gadā.

Simanovičs norādīja, ka lielu daļu no koncerna apgrozījuma veido eksports, kura attīstību iecerēts turpināt arī šogad. «Lielu daļu jeb aptuveni 60% no koncerna apgrozījuma veido eksports, kura attīstībā kopumā esam daudz investējuši. Eksports ir virziens, uz kura attīstību raugāmies kā daudzsološu perspektīvu. Turpmākā attīstības stratēģija paredz turpināt attīstīt eksportspējīgu produktu ražošanu,» viņš sacīja.

Lūgts komentēt situāciju eksporta tirgos, Simanovičs atzina, ka citās Eiropas valstīs nav jūtama tik liela politiskā ietekme uz biznesu, kā tas ir Latvijā. Viņš arī atzīmēja, ka eksportā svarīgākais priekšnosacījums ir nišas atrašana. «Varbūt arī sākumā eksportā ir grūti nostiprināties, taču, ja atrod savu nišu, tad ir iespējas augt. Starp citu, «PET Baltija» tirgus daļa Eiropā ir 2,5%,» norādīja Simanovičs.

Viņš piebilda, ka «Eco Baltia grupas» galvenais eksporta materiāls ir PET pārslas, kas ir smalki sagriezts, no piemaisījumiem attīrīts un nomazgāts plastmasas pudeļu otrreizējās pārstrādes materiāls, kuru var izmantot gan sadzīvē, gan ražošanā, piemēram, ražojot apģērbu vai iepakojumu. Uzņēmuma ražotā produkcija tiek realizēta vairāk nekā desmit valstīs.

«Eco Baltia grupas» uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu.

«Eco Baltia grupā» ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi «Eco Baltia vide», «Eko Kurzeme», «Jumis», pārstrādes rūpnīcas «Pet Baltija», «Eko Pet» un «Nordic Plast», ražotāju atbildības sistēmas operators «Latvijas Zaļais punkts», kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums «Eko Reverss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu