Apdrošinātājs: Ziemā ceļotāji no Latvijas visbiežāk cieš negadījumos Austrijā un Itālijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ziemā ceļotāji no Latvijas visbiežāk cieš negadījumos Austrijā un Itālijā, aģentūrai LETA pavēstīja apdrošināšanas kompānijā «Ergo».

«Austrija un Itālija ir starp populārākajiem ziemas aktīvās atpūtas ceļojumu galamērķiem Latvijas iedzīvotāju vidū,» piebilda «Ergo» Riska parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš.

Vienlaikus, izvērtējot kopumā Latvijas ceļotājiem izmaksātās vidējās apdrošināšanas atlīdzības ziemas sezonā, «Ergo» speciālisti secinājuši, ka dārgākie medicīnas pakalpojumi joprojām ir ASV, lai gan tie reti ir saistīti ar aktīvo atpūtu, bet mazākie izdevumi ir tūristiem NVS valstīs.

Atbilstoši «Ergo» datiem vidējā atlīdzība par Eiropas valstīs notikušiem negadījumiem ir 550 eiro. Izplatītākās traumas, kas tiek gūtas ceļojumu laikā ziemas sezonā, ir roku un plecu traumas, dažādi lūzumi un kāju traumas. Taču ar ļoti lielām izmaksām jārēķinās tad, ja, piemēram, slēpošanas trasē cietušo uz slimnīcu nepieciešams nogādāt ar helikopteru - šādā gadījumā vidēji tas izmaksā apmēram 3000 eiro.

«Diemžēl ceļotāji joprojām bieži riskē paši ar savu un savas mantas drošību. To apliecina arī «Ergo» veiktā aptauja lidostā «Rīga» - 35% ceļotāju no Latvijas joprojām riskē un dodas ceļojumos bez apdrošināšanas,» sacīja Heniņš.

Tāpat apdrošināšanas kompānijā minēja, ka arī atrodoties Spānijā un Grieķijā 2016.gadā «Ergo» klienti bieži vērsušies pēc palīdzības, kas saistīta ar medicīniska rakstura sarežģījumiem. Pēc «Ergo» datiem, siltajās zemēs ceļotāji visbiežāk saindējas ar ēdienu un pie jūras nereti cieš, saduroties uz jūras ežiem.

Kompānijā atzīmēja, ka 2016.gadā 55% gadījumu klientiem, kuri vērsās pēc palīdzības, kas saistīta ar medicīniska rakstura sarežģījumiem ceļojuma laikā, sniegta ambulatora ārstnieciskā palīdzība. Visbiežāk negadījumi ceļojuma laikā notikuši ar cilvēkiem vecumā no 31 līdz 50 gadiem.

«Ergo» apdrošinātāju grupa Baltijā pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu «Ergo International AG», kuras mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība «Munich Re».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu