Aptauja: 53% aptaujāto darba meklētāju nesaņem atgriezenisko saiti no darba devēja par atteikuma iemesliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairāk nekā puse jeb 53% aptaujāto darba meklētāju nesaņem atgriezenisko saiti no darba devēja par atteikuma iemesliem, liecina darba portāla «cvmarket.lv» veiktā aptauja.

Aptaujā «Ja neizturējāt konkursu uz vakanci, kādu atgriezenisko saiti no darba devējiem (intervētājiem) esat saņēmis visbiežāk?» otra populārākā atbilde, kuru atzīmējuši 23% respondentu, ir - «Mēs izvēlējāmies kandidātu, kurš precīzāk atbilst vakances prasībām».

4% aptaujāto no potenciālā darba devēja saņēmuši skaidrojumu, ka nav piemēroti vakancei, jo viņu kvalifikācija ir pārāk augsta konkrētajam darbam. Bet 3% respondentu vakance atteikta, jo darba meklētājs neesot bijis pietiekami kvalificēts konkrētajam amatam. Tikmēr 2% aptaujāto kā darba devēja norādīto atteikuma iemeslu atzīmējuši atbilžu variantu «Jūsu atalgojuma līmenis ir augstāks par mūsu atalgojuma budžetu». Savukārt darba meklētāja vērtību nesakritība ar uzņēmuma vērtībām kā iemesls atteikumam norādīta 1% gadījumu. 14% respondentu darbs atteikts dažādu citu iemeslu dēļ.

Kā skaidro «cvmarket.lv» personāla atlases vadītājs Kristaps Kolosovs, tas, ka darba meklētāji nesaņem atgriezenisko saiti pēc darba intervijas, ir vērtējama negatīvi. Komentāru nesniegšana vai ļoti vispārināta atbilde nerada iespēju darba ņēmējam uzlabot savu sniegumu nākamās intervijas laikā vai arī kompetences, kas attiecīgajam amatam ir nepieciešamas.

Aptaujas dati arī atklāj, ka uz problēmu par atgriezeniskās saites neesamību no darba devēja puses norāda vienlīdz daudz abu dzimumu pārstāvji visplašākajā vecuma amplitūdā. Tikmēr skaidrojumu, ka kandidāts nav pieņemts, jo viņa vietā atrasts atbilstošāks, biežāk saņēmuši darba meklētāji līdz 35 gadu vecumam. Savukārt lielāku algu, nekā darba devējs spēj nodrošināt, vairāk vēlējušies vīrieši.

«Cvmarket.lv» aptaujā «Ja neizturējāt konkursu uz vakanci, kādu atgriezenisko saiti no darba devējiem (intervētājiem) esat saņēmis visbiežāk?» kopumā piedalījās 543 respondenti vidēji vecumā no 20 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu