Ārvalstu strādnieku skaits Japānā pirmo reizi pārsniedzis miljonu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ārvalstu strādnieku skaits Japānā pārsniedzis vienu miljonu, kas ir jauns rekords, paziņojusi valdība.

Japānā oktobra beigās strādāja 1083 769 ārvalstnieki, kas ir par 19,4% vairāk nekā pirms gada, paziņojusi darba lietu un labklājības ministrija.

Visvairāk - 345 000 - strādnieku nākuši no Ķīnas. Japānā strādājuši arī 172 000 vjetnamiešu un 128 000 filipīniešu.

Tokija līdz šim nav daudz mainījusi stingros ārvalstu strādnieku uzņemšanas noteikumus, neskatoties uz ilgstošajiem aicinājumiem uzņemt vairāk imigrantu, lai risinātu darbaspēka trūkuma problēmu.

Tomēr Japānas premjerministrs Sindzo Abe ir nācis klajā ar plānu esošo noteikumu pārskatīšanai, uzsverot, ka ārvalstu darbaspēks būs vajadzīgs aizvien vairāk, īpaši strauji augošajā būvniecības nozarē, gatavojoties 2020.gadā paredzētajām vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Japānā ārkārtīgi trūkst strādājošo, kas maksātu nodokļus novecojošās sabiedrības pensiju un veselības aprūpes sistēmas vajadzībām, tomēr valsts pieļauj tikai salīdzinoši nelielu mazkvalificētā darba darītāju ierašanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu