DEAC investēs 10 miljonus jauna datu centra izbūvē Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Datu centru operators SIA «Digitālās ekonomikas attīstības centrs» (DEAC) ieguldīs 10 miljonus eiro jauna un būtiski lielāka datu centra izveidē Rīgā, informēja DEAC.

Līdz ar jaunā datu centra izbūvi DEAC plāno dubultot līdzšinējo datu centru jaudu, tādējādi nostiprinot līderpozīcijas Baltijā un kļūstot par arvien ietekmīgāku starptautisko datu centru pakalpojumu sniedzēju uzņēmumiem NVS valstīs, Eiropā un ASV.

«Pateicoties vairāk nekā desmit gadus ilgam darbam ārvalstu tirgos, esam panākuši, ka DEAC pazīst un tam uzticas kā drošam un kvalitatīvam reģionāla mēroga pakalpojumu sniedzējam. Esam spējuši pozicionēt Latviju arī kā vienu no vispievilcīgākajiem datu glabāšanas un apstrādes reģioniem Eiropā. Taču, lai apmierinātu prasīgās ārvalstu klientu vajadzības, ar to nepietiek - ir jāspēj nodrošināt dažādas sarežģītības individuāli izstrādātus, pielāgotus risinājumus un neierobežotu infrastruktūras jaudu strauji augošiem projektiem. Tādejādi mēs jau šodien efektīvi konkurējam ar lielajiem, pasaules mēroga datu centru pakalpojumu sniedzējiem,» skaidroja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

DEAC uzsver, ka pēc jaunā datu centra palaišanas ekspluatācijā 2018.gadā uzņēmumam nebūs līdzvērtīgu konkurentu Latvijā. Šobrīd abu esošo datu centru ietilpība Rīgā ir 330 serveru statnes, bet līdz ar jaunā datu centra atklāšanu DEAC pārvaldīs jau 730 serveru statnes. Komerciālo datu centru segmentā DEAC uzturēs lielāko serveru statņu skaitu, tādējādi saviem klientiem nodrošinot tūlītēji pieejamu un neierobežotu IT resursu jaudu.

«Ar četru megavatu elektrības pievada izbūvi noslēdzam pirmo objekta būvniecības kārtu. Datu centrs projektēts atbilstoši «TIER III» līmeņa standartam, kas paredz pieejamības radītājus ne zemākus par 99,98%,» piebilda Gailītis.

Uzņēmums prognozē nopietnas izaugsmes perspektīvas Latvijas IT industrijai ārpakalpojumu eksporta jomā un paredz, ka jaunā datu centra izbūve ļaus dot nozīmīgu artavu šī virziena attīstībā.

«Jāņem vērā, ka NVS valstis vēl ir salīdzinoši neapgūts tirgus un daudzi uzņēmumi joprojām neizmanto datu centru pakalpojumu sniegtās priekšrocības, savukārt ASV reģionam esam pievilcīgi pateicoties Eiropā plaši izvērstam komunikāciju tīklam, gan pieredzei, ko esam uzkrājuši darbā ar NVS valstu klientiem, nodrošinot tiltu no Eiropas ASV kompāniju tālākai biznesa attīstīšanai Krievijā,» skaidroja Gailītis.

DEAC ir datu centru operators, kas sniedz datu centru pakalpojumus vairāk nekā 2500 klientiem visā pasaulē. Kopš 1999. gada DEAC uzņēmējdarbība ir orientēta uz pilnvērtīgu datu centru pakalpojumu sniegšanu, sākot ar klientu prasībām un beidzot ar īpaši veidotiem IT risinājumiem. Uzņēmums pārvalda divus fiziskus datu centrus Rīgā ar kopumā 300 serveru statnēm un vēl 400 nākamajā posmā, kā arī klātbūtnes punktus (POP) Londonā, Frankfurtē, Amsterdamā, Maskavā un Kijevā.

SIA «Digitālās ekonomikas attīstības centrs» apgrozījums 2015.gadā bija 7,518 miljoni eiro, bet zaudējumi bija 635 964 eiro. Uzņēmuma 44,7% kapitāldaļu pieder SIA «Solo Investments», 33,92% - SIA «Astoņdesmit astoņi», 11,14% - SIA «Duo investīcijas», bet 10,24% - SIA «KFP».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu