Edvīns Bērziņš iecelts par «RB Rail» padomes priekšsēdētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par dzelzceļa līnijas «Rail Baltic»/«Rail Baltica» projekta koordinatora, Baltijas valstu kopuzņēmuma AS «RB Rail» jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Latvijas pārstāvis, VAS «Latvijas Dzelzceļš» valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, kurš šajā amatā nomaina Lietuvas valsts pārstāvi, «Rail Baltica statyba» direktoru Daiņu Budri, informēja «RB Rail» pārstāve Ilze Rassa.

Uzņemoties padomes priekšsēdētāja pienākumus, Bērziņš atzīmēja, ka patlaban padomes galvenais uzdevums ir kvalificētas un profesionālas «RB Rail» valdes četru valdes locekļu sastāvā izveide, nodrošinot efektīvu, pilnvērtīgu tehnisko, finanšu un operatīvo jautājumu vadību. Tāpat būtiski ir koordinēt un saskaņot darbības visās trijās Baltijas valstīs projekta «Rail Baltic»/«Rail Baltica» sekmīgai īstenošanai.

«Projekta mērķis ir izveidot sekmīgi funkcionējošu Eiropas platuma dzelzceļa līniju, kas ved caur visām trim Baltijas valstīm, un šo mērķi sasniegt varam tikai tad, ja visām pusēm ir vienota izpratne, gatavība koordinēti strādāt, ievērojot visu trīs valstu kopīgās intereses, un profesionāla komanda,» uzsvēra Bērziņš.

2017.gadā par padomes priekšsēdētāja vietniekiem ir kļuvuši Igaunijas valsts pārstāvis, «Rail Baltic Estonia» padomes loceklis Anti Mopels un Lietuvas valsts pārstāvis, «Rail Baltica statyba» valdes loceklis Danieļus Dolgihs. Pārējie «RB Rail» padomes locekļi ir «Latvijas dzelzceļa» juridiskās direktores vietniece administratīvajos jautājumos Vineta Rudzīte no Latvijas, «Rail Baltic Estonia» padomes loceklis Indreks Oravs no Igaunijas un līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Budris no Lietuvas.

«RB Rail» ir 2014.gadā dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums ar mērķi nodrošināt dzelzceļa projektēšanu, būvēšanu un mārketingu, tajā skaitā, zīmolvedību. Tā akcionāru līgums paredz, ka ik gadu rotācijas kārtībā padomi vada citas kopuzņēmuma dalībvalsts pārstāvis. 2017.gadā prezidējošā valsts ir Latvija. Padomi veido tās seši locekļi, katrs akcionārs izvirza divus no tiem.

Bērziņam ir maģistra grāds tiesību zinātnē un profesionālais maģistra grāds uzņēmumu un iestāžu vadībā (MBA), kas iegūts Norvēģijas-Latvijas maģistra programmā «Inovācijas un uzņēmējdarbība», kuru īsteno Rīgas Tehniskā universitāte (RTU). 2016.gadā apgūta Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta (BKPI) īstenotā Profesionālā valdes locekļu izglītības programma.

Bērziņš bijis Latvijas Policijas akadēmijas Starptautiskās sadarbības departamenta vadītājs, «Lattelecom» juridiskais konsultants, AS «Latvijas kuģniecība» Juridiskā departamenta vadītājs un uzņēmuma valdes loceklis. Kopš 2011.gada Bērziņš ir «Latvijas dzelzceļš» valdes loceklis. 2015.gadā bijis pagaidu valdes loceklis «RB Rail». Kopš 2016.gada Bērziņš ir «Latvijas dzelzceļa» valdes priekšsēdētājs.

Bērziņš ir arī Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidija un padomes loceklis, RTU Padomnieku konventa loceklis, Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Kazahstānas Lietišķās sadarbības padomju Latvijas puses priekšsēdētājs, kā arī biznesa augstskolas «Turība» Padomnieku konventa un Juridiskās fakultātes domes loceklis.

AS «RB Rail» ir 2014.gada oktobrī dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums. «RB Rail» vienlīdzīgi akcionāri ir SIA «Eiropas Dzelzceļa līnijas» no Latvijas, «Rail Baltica Statyba» no Lietuvas un «Rail Baltic Estonia» no Igaunijas.

«RB Rail» ir «Rail Baltic»/«Rail Baltica» projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai. «Rail Baltic»/«Rail Baltica» būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija, piedāvājot videi draudzīgu un modernu transporta iespēju.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu