FM rosina neaplikt ar IIN sešu nodibinājumu izmaksātās stipendijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Finanšu ministrija (FM) iecerējusi neaplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) sešu nodibinājumu izmaksātās stipendijas, liecina informācija FM mājaslapā.

FM plāno papildināt sarakstu ar tiem stipendiju izmaksātājiem, kuru izmaksātās stipendijas neapliek ar IIN.

Sarakstā plānots ietvert nodibinājumus «Cemex Iespēju fonds», «Ekonomikas un kultūras augstskolas fonds», «Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze«», «Viduslatgales pārnovadu fonds», «Gleznotāja Valdemāra Tones fonds» un «Izaugsmes fonds».

Nodibinājums «Cemex iespēju fonds» ir SIA «Cemex» izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt vietējās sabiedrības iniciatīvas novados, kuros atrodas uzņēmuma struktūrvienības, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. 2008.gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu. Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā dažādu aktivitāšu ietvaros atbalstīti un īstenoti vairāk nekā 280 projekti un to skaits arvien palielinās.

«Ekonomikas un kultūras augstskolas fonds» reģistrēts 2011.gadā, kad tas ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

«Pētera Avena labdarības fondu «Paaudze«» 2008.gadā izveidojuši Pēteris un Jeļena Aveni, par fonda prioritātēm izvēloties atbalstu bērnu veselības aprūpei, projektus Latvijas un Krievijas kultūras sakaru jomā, kā arī stipendijas un grantus zinātnē. Fonds «Paaudze» atbalsta jaunas idejas un sadarbības piedāvājumus.

«Viduslatgales pārnovadu fonds» 2013.gadā ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Fonda darbības virzieni ir iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošana, bērnu vispusīga attīstība un veselības nodrošināšana un uzlabošana, uzņēmējdarbības attīstība; atbalsts dažādām sociālajām grupām un labdarības akciju organizēšana.

«Gleznotāja Valdemāra Tones fonds» 2016.gadā ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Liepājā esošais «Izaugsmes fonds» dibināts 2016.gadā.

Atbilstoši likumam par IIN ar šo nodokli netiek apliktas stipendijas, kas izmaksātas no budžeta, Ministru kabineta (MK) apstiprināto biedrību un nodibinājumu līdzekļiem vai no starptautisko izglītības vai sadarbības programmu līdzekļiem, kurās līdzdalību ir apstiprinājis MK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu