Polijā ierosināta «dīzeļgeitas» lieta pret «Volkswagen»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polija ceturtdien sākusi tiesiskas darbības pret Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» Polijas struktūrvienību «Volkswagen Group Polska» saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu, kas aptvēris dīzeļautomašīnas.

Polijas Konkurences un patērētāju tiesību birojs (UOKiK) norāda, ka uzņēmumam varētu tikt piemērots naudassods līdz pat 10% apmērā no tā apgrozījuma Polijā par patērētāju maldināšanu.

Taču UOKiK arī vēsta, ka birojs varētu atteikties no naudassoda noteikšanas, ja «Volkswagen» apņemsies īstenot pasākumus, lai mazinātu šīs krāpniecības ietekmi uz patērētājiem.

Polijas asociācija «StopVW», kas pret kompāniju jau pērn ierosināja civillietu, ziņo, ka «Volkswagen» valstī pārdevis aptuveni 200 000 automobiļu, kas aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūrām.

Pats uzņēmums gan vēsta, ka šo automašīnu skaits ir 140 000.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu