No Profesiju klasifikatora plānots svītrot 230 darba tirgum neaktuālas profesijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

No Profesiju klasifikatora plāno svītrot 230 profesijas, kas nav aktuālas darba tirgū, informēja Labklājības ministrijā (LM).

Daudzas profesijas svītrotas, ņemot vērā, ka tās nav reģistrētas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē un nav atrodamas darba tirgū, kā arī tāpēc, ka vairākas profesijas tiek apvienotas. Tā, piemēram, darba tirgū nav atrodamas profesijas «Ceļu distances priekšnieks», «Vecākais speciālists puķkopis», «Monētu tirdzniecības aģents» un tamlīdzīgi.

Vienlaikus Profesiju klasifikators papildināts ar 50 jaunām profesijām, kā arī precizēti profesiju nosaukumi un to kodi.

Vienlaikus plānots mainīt Profesiju klasifikatora formu, proti klasifikācija būs tabulu veidā, lai lietotājam būtu vieglāk un ērtāk atrast nepieciešamo profesiju un tās kodu.

Ministru kabineta «Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām» šodien izsludināti valsts sekretāru sanāksmē un tie vēl jāapstiprina valdībā. Plānots, ka noteikumi stāsies spēkā ar 1.jūniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu