Plāno apmācīt vairāk nekā 6500 mazo un mikro uzņēmumu vadītājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina mazos un mikro uzņēmumus,  kā arī pašnodarbinātās personas iesaistīties apmācību projektā «Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā», kas tiek īstenots sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) un paredz valsts atbalstu apmācībām 70 % apjomā. Kopā projekta laikā līdz 2020. gadam plānots apmācīt vairāk nekā 6500 mazo un mikro uzņēmumu vadītājus un darbiniekus un pašnodarbinātās personas.

Projekta mērķis ir veicināt komersantu izpratni par inovācijām un paaugstināt mazo un mikro uzņēmumu (MMU) darbinieku un pašnodarbināto kvalifikāciju, tādejādi sekmējot tehnoloģisko inovāciju ieviešanu un darba efektivitātes un produktivitātes paaugstināšanu. Apmācībās varēs piedalīties mikro un mazie komersanti, kā arī pašnodarbinātās personas.

Projektā piedāvātie mācību kursi palīdzēs uzlabot MMU darbinieku un pašnodarbināto personu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) prasmes. Kursu programmas ir izveidotas tā, lai to apguve veicinātu darbinieku digitālo prasmju attīstību, produktu un pakalpojumu inovāciju, kā arī uzņēmumu iekšējo procesu digitalizāciju.

Projekta laikā tiks īstenotas apmācības trīs tematiskajos blokos: «Digitālās tehnoloģijas», «Uzņēmuma iekšējo procesu digitalizācija» un «Digitālie rīki ražošanas un pakalpojumu attīstībai». Uzņēmuma darbinieki varēs izvēlēties mācību kursus no visiem tematiskajiem blokiem atbilstoši savam zināšanu līmenim, uzņēmuma darbības virzienam un plānotajai attīstībai. Praktiskie uzdevumi tiks pielāgoti uzņēmumu reālajām darba situācijām, tādejādi veicinot dalībnieku izpratni par to, kā jaunās tehnoloģijas un rīki varēs uzlabot uzņēmuma iekšējos procesus, efektivizēt produktu un pakalpojumu ražošanu, ieviest e-komercijas risinājumus, atrast jaunus tirgus, kā arī uzlabot produktivitāti un konkurētspēju.

«Esam gandarīti, ka atkal varam atbalstīt Latvijas mazos un mikro komersantus digitālo prasmju pilnveidošanā un digitālo inovāciju ieviešanā. Mūsu iepriekšējā projektā, kur apmācījām vairāk nekā 1500 uzņēmumu darbiniekus, to vadītāji augsti novērtēja iegūtās digitālās prasmes. 92% vadītāju atzina pozitīvu ietekmi uz darbinieku produktivitāti, bet 72% norādīja uz uzņēmumu attīstību, savukārt 60% norādīja, ka apmācības veicinājušas uzņēmumu konkurētspēju,» saka LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Kursa beigās dalībnieki saņems sertifikātu par kursa apgūšanu. Projektā paredzētās apmācības notiks visos Latvijas reģionos. 70 % no kursa cenas sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums. Kopā projekta laikā līdz 2020. gadam plānots apmācīt vairāk nekā 6500 mazo un mikro uzņēmumu vadītājus un darbiniekus un pašnodarbinātās personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu