Ašeradens uzņēmējdarbības vides veicināšanai iesaka atsevišķus pakalpojumus sniegt angļu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) uzņēmējdarbības vides veicināšanai iesaka atsevišķus pakalpojumus uzņēmējiem sniegt angļu valodā.

Šodien Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā, Rīgas ekonomikas augstskolas un uzņēmuma «Cemex» rīkotajā diskusiju par ēnu ekonomiku un tās ietekmi uz Latvijas ekonomiku Ašeradens prezentēja Uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plānā ietvertos priekšlikumus, kurus drīzumā paredzēts izskatīt Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrs norādīja, ka uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā ietvertas vairākas prioritātes. No tām viena ir radīt spēcīgu likumdošanas bāzi, lai risinātu tādas problēmas, kas saistītas ar maksātnespējas procesu, ēnu ekonomiku un ekonomisko noziegumu apkarošanu.

Tāpat uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā paredzēts ieviest uz klientiem orientētus pakalpojumus, kā arī veicināt sabiedrisko pakalpojumu digitalizāciju un attīstīt e-pārvaldību.

Viena no prioritātēm arī paredz veicināt uzņēmējdarbības vides atvērtību, sniedzot uzņēmējiem pakalpojumus angļu valodā. Ašeradens stāstīja, ka atsevišķus pakalpojumus angļu valodā uzņēmējiem varētu sniegt Valsts ieņēmumu dienests, Uzņēmumu reģistrs, kā arī angļu valodā nodrošināt pakalpojumus elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

LETA jau rakstīja, ka 2016.gada decembrī Tautsaimniecības padome pauda atbalstu Uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plānā ietverto aktivitāšu īstenošanu.

Tautsaimniecības padome atbalstīja Uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plāna tālāku virzību izskatīšanai Ministru kabinetā, tai skaitā atbalstot EM piedāvātos priekšlikumus papildu pasākumiem, par kuriem nav izdevies panākt vienošanos ar atsevišķām ministrijām, piemēram, 0% birokrātijas modeļa noteikšanu nodokļu nomaksā un grāmatvedības uzskaitē un vienam uzņēmējam piederoša konta principa ieviešanu nodokļu maksājumos.

Jau iepriekš uzņēmēju organizāciju pārstāvji norādījuši, ka Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumus plāns ir atzinīgi vērtējams un kvalitatīvs instruments uzņēmējdarbības politikas veidošanai, kas sadzird un risina uzņēmēju identificētās problēmas.

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna projektā ir ietverti 53 pasākumi ar izpildes termiņu 1-2 gadi, un kas izstrādāti, balstoties uz dažādu sociālo un sadarbības partneru, valsts institūciju izteiktajiem priekšlikumiem un identificētajiem problēmjautājumiem, kā arī ņemot vērā «Doing Business», Globālās konkurētspējas indeksa, kā arī citu starptautiski atzītu reitingu iezīmētās problēmjomas.

Plāna projekta saskaņošanas procesā piedalījušās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Darba devēju konfederācija, Ārvalstu investoru padome Latvijā, Latvijas Pašvaldību savienība, kā arī citas ieinteresētās puses un valsts institūcijas. Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna projekts sagatavots iesniegšanai Ministru kabinetā, kur to plānots izskatīt 2017.gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu