«A.C.B.» un «Autokausta» konsorcijs rekonstruēs Viļņas lidostas skrejceļu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas darbus 18,713 miljonu eiro vērtībā veiks Latvijas uzņēmumu grupa «A.C.B.» kopīgi ar Kauņas būvniecības kompāniju «Autokausta», pirmdien paziņojis trīs Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompānijas «Lietuvos oro uostai» lidostu tīkla vadītājs Donāts Voveris.

«Konkursu laimējis «A.C.B.» vadītais latviešu un lietuviešu uzņēmumu konsorcijs, kas piedāvājis zemāko cenu. Uzņēmumus gaida nopietns izaicinājums un atbildība - visnotaļ īsā laikā paveikt sarežģītus liela apjoma darbus, kas prasīs nevainojamu precizitāti,» teikts viņa izplatītajā paziņojumā presei.

Kā norādījis Voveris, iepriekš lēsts, ka skrejceļa rekonstrukcija varētu izmaksāt aptuveni 24 miljonus eiro, taču cenu samazinājusi konkurence.

«Lietuvos oro uostai» komunikācijas projektu vadītāja Agne Mažeiķīte ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi, ka līgums ar konsorciju varētu tikt parakstīts 1.februārī.

Viņa atgādinājusi, ka konkursā piedalījās arī «Kauno tiltai» un «Panevežio keliai» konsorcijs, kas šos darbus piedāvāja veikt par 19,688 miljoniem eiro, un «Fegda», «Eurovia Lietuva» un «Lemminkainen Lietuva» konsorcijs, kura piedāvātā cena bija 21,393 miljoni eiro, bet Polijas «Budimex» un «Kauno keliai» pieteikums 24,706 miljonu eiro vērtībā tika noraidīts.

Viļņas lidostas skrejceļš tiks rekonstruēts 35 dienu laikā - no 14.jūlija līdz 18.augustam, un lidosta šai laikā būs slēgta, bet lielākā daļa reisu tiks novirzīti uz aptuveni 100 kilometru attālo Kauņu.

Pašreizējais Viļņas lidostas skrejceļš ierīkots 1958.gadā un rekonstruēts pirms vairāk nekā 20 gadiem, bet tā segums pēdējo reizi labots 2003. un 2004.gadā. Darbu specifika neļauj skrejceļu savest kārtībā, strādājot tikai naktīs, bet rekonstrukcijas laiks izvēlēts tā, lai panāktu pēc iespējas ilglaicīgāku rezultātu un sagādātu pēc iespējas mazāk neērtību lidostā strādājošajiem uzņēmumiem un pasažieriem.

«A.C.B.» apvieno astoņus ceļu un tiltu būvniecības, rekonstrukcijas un būvniecības izejmateriālu ražošanas uzņēmumus: «A.C.B.», «8.CBR», «ACB Betons», «Ceļdaris», «Ceļi un tilti», «Mobil asfalts», «Salenieku bloks» un «SMP Būve».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu