Investīciju apmērs komercīpašumā Latvijā pērn sasniedzis 341,3 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā gadā Latvijā komerciālā nekustamā īpašuma tirgū investīciju apmērs ceturto gadu pēc kārtas pārsniedza 300 miljonus eiro, aģentūru nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijā «Colliers International».

Kopējais investīciju apmērs komercīpašumā Latvijā 2016.gadā veidoja 341,3 miljonus eiro, salīdzinot ar 394,4 miljoniem eiro 2015.gadā.

Šajā investīciju apmērā ir iekļauti tikai komercobjekti ar pārdošanas cenu virs 0,4 miljoniem eiro, kas iegādāti ar mērķi gūt nomas ienākumus. Investīcijas attīstības objektos un zemes gabalos sasniedza papildu 82 miljonus eiro.

Lielākā aktivitāte pērn novērota tirdzniecības segmentā, kam seko biroju segments. 2016.gada aktīvākie investori ir bijuši «EfTEN Capital» un «Northern Horizon Capital». Tirgū ienāca arī jauni investori, lielākais no kuriem ir starptautiskais investīciju fonds «Lone Star».

Divas lielākās investīcijas pērn bija investīciju fonda «Lone Star» no SIA «Dīksna» iegādātais tirdzniecības centrs «Riga Plaza» un «EfTEN Kinnisvarafund II» no «KanAm Grund» iegādātais tirdzniecības centrs «Domina Shoppping».

Kopējais «Top 10» investīciju darījumu apmērs 2016.gadā veidoja 281 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu