«Moody’s» kompensācijās par pirmskrīzes prognozēm izmaksās 864 miljonus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's», slēdzot izlīgumu virknē federālo un štatu prasību lietu, kas ierosinātas par tās pārlieku optimistiskajiem riskanto hipotēku investīciju vērtējumiem pirmskrīzes gados, izmaksās 864 miljonus dolāru.

Piektdien tika paziņots, ka Ņujorkā bāzētā reitingu aģentūra noslēgusi vienošanos ar ASV Tieslietu ministriju, kā arī ar 21 štata un Vašingtonas apgabala ģenerālprokuroriem.

Saskaņā ar vienošanos Tieslietu ministrijai tiks izmaksāti 437,5 miljoni dolāru, bet starp pavalstīm un Vašingtonas apgabalu tiks sadalīti 426,3 miljoni.

«Moody's» tāpat kā abas pārējās lielākās reitingu aģentūras - «Standard & Poor's» un «Fitch» – izpelnījās asu kritiku par zema riska reitingu piešķiršanu riskantajiem hipotēku vērtspapīriem pirms globālās finanšu krīzes, saņemot par šo nepamatoto un maldinošo vērtējumu dāsnu samaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu