Pirms Jurjeva atkāpšanās ar viņu runājis Auguļa padomnieks Stucka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dienu pirms starptautiskās lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) padomnieks Artis Stucka. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka vizīte lidostā vakar, 11.janvārī, bija saistīta ar lidostas «Rīga» padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, Stucka atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādot, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu.

Savukārt, atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Jau ziņots, ka Jurjevs šodien iesniedza paziņojumu par atkāpšanos no amata. Pārējie lidostas valdes locekļi turpina pildīt pienākumus, nodrošinot lidostas «Rīga» darbības nepārtrauktību.

Jurjevs norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka «varbūt ir citi izaicinājumi».

Atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot «kaut ko citu».

Lidostas «Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Kanels pauda, ka viņam šāds Jurjeva solis bija pārsteigums un nav zināmi iemesli, kāpēc lidostas vadītājs nolēmis tā rīkoties. Rītdien, 13.janvārī, plkst.13 notiks lidostas «Rīga» padomes ārkārtas sēdē, kurā paredzēts lemt par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, kā arī par tālāko darbību un jauna konkursa izsludināšanu.

Arī satiksmes ministrs Augulis un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa bija pārsteigti par šādu lēmumu, vienlaikus nezinot tā iemeslus.

Jurjevs lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts oktobra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu