«Volkswagen» izmešu skandāla lietā gatavojas vienoties ar ASV par 4,3 miljardiem dolāru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autoražotājs «Volkswagen» ir tuvu vienošanās noslēgšanai ar ASV Tieslietu ministriju par 4,3 miljardiem dolāru (aptuveni četriem miljardiem eiro) tā dēvētā izmešu skandāla noregulēšanai, otrdien paziņojis uzņēmums.

Sarunas nonākušas pēdējā fāzē, pavēstīja «Volkswagen», piebilstot, ka gaidāmā vienošanās pieliks punktu kriminālizmeklēšanām un civilajām prasībām šajā lietā.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Kopš skandāla izcelšanās «Volkswagen» ved sarunas ar klientiem un valdībām par kompensācijām un kaitējuma atlīdzināšanu.

2016.gada vidū «Volkswagen» panāca vienošanos par kompensāciju izmaksāšanu 475 000 automašīnu īpašniekiem ASV. Šī vienošanās uzņēmuma izmaksās aptuveni 16,5 miljardus dolāru (15,6 miljardus eiro).

Pagājušajā mēnesī tika paziņots par līdzīgu vienošanos attiecībā uz vēl 80 000 automašīnu īpašniekiem ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu