Beļģijas tiesa noraida Krievijas prasību par arestu atcelšanu «Jukos» lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Beļģijas tiesa noraidījusi Krievijas prasību par «Jukos» lietas ietvaros Krievijas īpašumiem Beļģijā noteikto arestu atcelšanu, otrdien vēsta medijs RBC. Runa ir par aktīviem 25 miljonu eiro vērtībā.

Pirmās instances tiesa atteikusies izskatīt Krievijas prasību, kas lūgusi atcelt Krievijas īpašumiem uzliktos arestus. Tie tika uzlikti 2015.gada jūnijā pēc bijušā Krievijas naftas rūpniecības giganta «Jukos» akcionāru prasības.

Tiesas spriedums, kas nonācis RBC rīcībā, pieņemts 9.decembrī.

Vairāku mēnešu laikā šī Krievijas pusei starptautiskajā strīdā ar «Jukos» akcionāriem pēc vairākiem pozitīviem Rietumu tiesu spriedumiem ir pirmā neveiksme.

Starptautiskā arbitrāžas tiesa Hāgā 2014.gada jūlijā nolēma, ka Krievijai jāmaksā savulaik Mihaila Hodorkovska vadītās naftas kompānijas «Jukos» bijušajiem akcionāriem 50 miljardu ASV dolāru liela kompensācija, jo tiesa konstatēja, ka uzņēmums «Jukos» politisku iemeslu dēļ piespiedu kārtā novests līdz bankrotam un tā aktīvi izpārdoti valsts uzņēmumiem, tādējādi faktiski notikusi ekspropriācija.

Prasību 2005.gadā iesniedza Kiprā reģistrētās kompānijas «Hulley Enterprises» un «Veteran Petroleum», kā arī Menas salā reģistrētais uzņēmums «Yukos Universal».

Krievija kompensāciju atteikusies maksāt, bet «Jukos» akcionāri vairākās rietumvalstīs, arī Beļģijā un Francijā, uzsākuši sprieduma piespiedu izpildes procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu