Mainīt mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu varēs arī pēc 15.decembra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ David Goehring

Pieteikumus par jebkādām izmaiņām saistībā ar mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņems arī pēc šā gada 15.decembra. VID aicina arī nodokļu maksātājus sekot līdzi aktuālajai informācijai publiskajā telpā. Konkrēti termiņi būs zināmi pēc Saeimas lēmuma šajā jautājumā.

VID informē, ka atbilstoši spēkā esošajiem normatīviem 2016.gada 15.decembris ir tas datums, līdz kuram nodokļu maksātāji var vērsties VID, lai atteiktos no mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusa vai pieteiktos tam. Tomēr pašlaik pastāv neskaidrības par Mikrouzņēmumu nodokļa likumu, tāpēc pieteikumus par izmaiņām VID pieņems arī pēc 15.decembra.

Konkrēts termiņš, līdz kuram būs iespējams iesniegt VID iesniegumu par mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statusa maiņu vai iegūšanu, būs zināms tikai pēc Saeimas galīgā balsojuma par grozījumiem likumā par valsts sociālo apdrošināšanu un mikrouzņēmumu nodokļa likumā. Par to VID informēs, izmantojot visus tam pieejamos informācijas kanālus.

Iedzīvotāji pieteikumus var aizpildīt brīvā formā un nosūtīt VID pa pastu vai iesniegt VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā kā nestrukturētu dokumentu. Jautājumu un neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti zvanīt uz VID Nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67 120 000, vērsties VID klientu apkalpošanas centros, uzdot jautājumus rakstiski VID mājaslapā.

Kā ziņots, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, kā arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vakar, 13.decembrī, ar opozīcijas deputātu līdzdalību, «Vienotības» parlamentāriešiem balsojumos atturoties, konceptuāli atbalstīja piedāvājumu atteikties no minimālām sociālām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi no nākamā gada janvāra. Saeima par šīm izmaiņām pirmajā lasījumā varētu balsot rīt, bet galīgajā lasījumā - nākamnedēļ.

Valsts prezidentu Raimondu Vējoni neapmierina koalīcijas partiju darbs pie nākamā gada nodokļu jautājumiem. Prezidents uzskata, ka šajā jomā «savārīta kārtīga putra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu