Saeimas Sociālo lietu komisija atbalsta atteikšanos no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja likumprojektu par atteikšanos no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas.

(Pievienota 5. rindkopa.)

Attiecīgos grozījumus Finanšu ministrija sagatavojusi likumā «Par valsts sociālo apdrošināšanu», un tie tiks virzīti skatīšanai Saeimā.

Sociālo lietu komisija šodien atbalstīja arī saistīto grozījumu likumā «Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam» un «Par maternitātes un slimības apdrošināšanu» virzīšanu izskatīšanai parlamentā.

Lēmumi šodien tika pieņemti ar opozīcijas balsīm, par balsojot arī opozīcijas deputātiem. «Vienotības» deputāti balsojumos atturējās.

Parlamentu paredzēts aicināt likumprojektus skatīt sēdē ceturtdien, 15.decembrī, lemjot gan par to nodošanu komisijām, gan atbalstīšanu pirmajā lasījumā. Tāpat paredzēts lūgt noteikt likumprojektiem steidzamību. Priekšlikumu iesniegšanas termiņu galīgajam lasījumam rosināts noteikt līdz ceturtdienai, 15.decembrim, plkst.16.

Kā ziņots, atteikšanās no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas ir viens no diviem punktiem Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) piedāvātajā nodokļu politikas izmaiņu plānā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien skata piedāvājuma otro punktu - mikrouzņēmuma nodokļa paaugstināšanu līdz 15%. Ar šo pieaugumu plānots kompensēt līdz šim plānoto līdzekļu neiegūšanu pēc atteikšanās no minimālajām sociālajām iemaksām.

Valdošā koalīcija joprojām nav vienojusies par šīm iecerēm. «Vienotības» Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes partija nav mainījusi noraidošo pozīciju pret ieceri pagaidām atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu