Putra: «Vienotībai» nosūtīti aprēķini, ka valdības nodokļu politikas piedāvātās izmaiņas būs fiskāli neitrālas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partijai «Vienotība» ceturtdien tika nosūtīti aprēķini, ka valdības nodokļu politikas piedāvātās izmaiņas būs fiskāli neitrālas, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Edgars Putra (ZZS).

Pašlaik koalīcijai piedāvāts attiekties no minimālajām sociālajām iemaksām, bet tā vietā palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi līdz 15%. Iepriekš «Vienotība» vēl nebija gatava paust atbalstu šādam ierosinājumam, norādot, ka nepieciešams redzēt konkrētu ieceri un aprēķinus.

Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik tiekot strādāts pie kopējā dokumenta izstrādes, kuru koalīcijas partneriem plānots nosūtīt šodien. Putra un Krauze norādīja, ka koalīcija par šo jautājumu spriedīs pirmdien, 12.decembrī.

Vaicāts, vai «Vienotības» nepiekrišanas gadījumā ZZS paši vai kopā ar nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK virzīs šīs izmaiņas, Krauze atbildēja, paužot cerību, ka koalīcija tomēr panāks kopīgu vienošanos šajā jautājumā. Ja vienošanās netiks panākta pirmdien, to tiks mēģināts panākt līdz balsojumam Saeimā. Parlamentā attiecīgās likuma izmaiņas varētu virzīt atbildīgās komisijas.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis arī bija paudis, ka koalīcijai kopīgi jāpanāk vienošanās. Reizē viņš ceturtdien atbildēja apstiprinoši uz vaicājumu, vai ZZS būtu gatava virzīt šos priekšlikumus, nesaņemot «Vienotības» atbalstu, pieļaujot, ka tas varētu notikt arī ar nacionālās apvienības atbalstu. Savukārt šodien Brigmanis aģentūrai LETA sacīja, ka distancējas no šī jautājuma komentēšanas, norādot, ka šo jautājumu risina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā valdošās koalīcijas partijām joprojām nebija vienprātības par priekšlikumu atteikties no minimālām sociālām iemaksām un palielināt MUN likmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu