Izstrādāts jauns atbalsta rīks biznesa sācējiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai uzņēmējdarbības sākšana un iespējas gūt papildu ienākumus iedzīvotājiem būtu vieglāk saprotamas, «Swedbank» Finanšu institūts sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Uzņēmumu reģistru izstrādājis atbalsta rīku, kas palīdzēs noteikt savai darbībai piemērotāko saimnieciskās aktivitātes formu un nodokļu režīmu.

Atbalsta rīks izveidots interneta vidē.

Sīkāk par šo atbalsta rīku plānots stāstīt preses konferencē, kas notiks 7.decembrī plkst.11 «Swedbank» centrālās ēkas 25. stāva kafejnīcā. Pasākumā piedalīsies Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes direktors Juris Gaiķis, «Swedbank» Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons un «Swedbank» Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.

Pasākumā tiks stāstīts arī par iedzīvotāju gatavību gūt papildu ienākumus, par barjerām, kas kavē rīkoties, kā arī par tendencēm uzņēmumu reģistrēšanas jomā.

«Swedbank» Finanšu institūta veikts pētījums liecina, ka pēdējo četru gadu laikā audzis iedzīvotāju skaits, kuri vēlas sākt savu biznesu. Šogad 25% aptaujāto iedzīvotāju norāda, ka tuvākajā laikā plāno sākt savu uzņēmējdarbību.

Pētījums veikts šā gada oktobrī sadarbībā ar «Snapshots», aptaujājot 716 iedzīvotājus Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu