«airBaltic» pirmās CS300 lidmašīnas prezentāciju apmeklēja 2000 viesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» pirmās jaunās CS300 lidmašīnas prezentāciju šonedēļ apmeklēja aptuveni 2000 viesu, informēja «airBaltic» pārstāvis Jānis Vanags. Viņš norādīja, ka pietam dažiem simtiem cilvēku dalību pasākumā nācās «pieklājīgi atteikt».

Kanādas «Bombardier» ražotās lidmašīnas svinīgajā prezentācijā 1.decembrī piedalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), «airBaltic» un «Bombardier» vadība, kā arī citi viesi.

Pasākums notika angārā starptautiskās lidostas «Rīga» teritorijā, jaunās lidmašīnas prezentācijai bija sagatavots gaismas šovs un muzikāls priekšnesums.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pasaulē pirmo komercreisiem paredzēto «Bombardier» CS300 lidmašīnu «airBaltic» Rīgas lidostā sagaidīja trešdien, 30.novembrī. Jaunajā CS300 lidmašīnā ir 145 sēdvietas un vairākas priekšrocības pasažieriem, tostarp lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī klusāka.

Lidojumus ar jauno, Kanādā ražoto lidmašīnu «airBaltic» sāks 14.decembrī, veicot komerciālo reisu no Rīgas uz Amsterdamu.

Nacionālā aviokompānija ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Kad «airBaltic» flotes 12 Q400 turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 CS300 lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu