KNAB atgādina par priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumu iesniegšanas termiņu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumānoteiktajām prasībām, lai 2017.gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanu priekšvēlēšanu periodā varētu izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai reklāmas pakalpojumu sniedzējiem publiskās vietās ir pienākums noteikt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus visam priekšvēlēšanu aģitācijas periodam, ieskaitot plānotās atlaides un atlaižu piemērošanas kritērijus un nosūtīt tos publiskošanai līdz 2017.gada 5.janvārim.

Preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi ir jānosūta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), elektroniskiem plašsaziņas līdzekļiem − Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

Ja reklāmas izvietotāji šos izcenojumus nav nosūtījuši publiskošanai noteiktā termiņā, tad tiem priekšvēlēšanu periodā ir aizliegts par samaksu izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumi pēc to publiskošanas nav grozāmi. Aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus par augstāku vai zemāku cenu, nekā tas norādīts minētajos izcenojumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu