EP apstiprina ES budžetu 2017.gadam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien apstiprināja Eiropas Savienības (ES) budžetu 2017.gadam, kurā bloka tēriņiem atvēlēti 158 miljardi eiro, cita starpā papildus līdzekļus piešķirot nelegālās imigrācijas krīzes risināšanai un cīņai pret terorismu. Par budžeta apstiprināšanu balsoja 438 EP deputāti, kamēr 194 balsoja pret, bet septiņi atturējās.

157,86 miljardi eiro atvēlēti programmām un projektiem, kuru īstenošana prasīs vairāk nekā gadu. Šādiem projektiem 2016.gadā tika tērēti 155 miljardi.

Migrācijas krīzes risināšanai un drošībai atvēlēti seši miljardi eiro, kas ir par 11,3% vairāk nekā šogad.

Šie līdzekļi paredzēti ES dalībvalstīm, lai veiktu patvēruma meklētāju pārvietošanu un izmitināšanu, imigrantu uzņemšanas centru iekārtošanai, bēgļu statusu saņēmušo ieceļotāju integrācijai un atraidīto patvēruma meklētāju repatriācijai.

Finansējumu paredzēts palielināt arī ES ārējo robežu apsardzībai, noziedzības preventīvai novēršanai un pretterorisma operācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu