ES brīdina, ka subsīdijas britu lauksaimniekiem netiks turpinātas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisārs Fils Hogans brīdināja Londonu, ka «Breksita» dēļ ES subsīdijas 2020.gadā beigsies un ka tad vienīgi no Lielbritānijas valdības būs atkarīgs atbalsts pašu lauksaimniekiem.

Maksājumi zemnieku saimniecībām, par ko tika panākta vienošanās ES Kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros, turpināti netiks, intervijā ziņu aģentūrai AFP trešdien norādīja Īrijas ES komisārs.

«Esmu sniedzis garantijas lauksaimniekiem Apvienotajā Karalistē, ka mūsu maksājumi, kādi tie ir tagad, turpināsies līdz 2020.gadam,» Hogans sacīja Briselē. «Tad tas būs britu valdības jautājums - pieņemot, ka sarunas būs noslēgušās - ka viņi spēs finansēt visus dažādos lauksaimniecības pasākumus, kādus vien viņi vēlas ... paši no saviem resursiem.»

ES subsīdijām atbilstoši juridiskām saistībām ir jāturpinās līdz 2020.gadam, neraugoties uz to, ka atbilstoši Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas grafikam valsts varētu pamest ES jau 2019.gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu