Janvārī kāds ārvalstu investors paziņos par uzņēmuma izvietošanu Jelgavā vai Liepājā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamā gada janvārī kāds ārvalstu investors izlems, vai par sava uzņēmuma atrašanās vietu izvēlēties Liepāju, Jelgavu vai kādu citu Eiropas pilsētu, šodien diskusijā «17 ilgtspējīgas attīstības mērķi: kas notiek Latvijā?» informēja Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

Viņš skaidroja, ka uzņēmums izvērtē vairākas pilsētas Eiropā, tostarp Latvijā. Pašlaik ir zināms, ka Latvijā iespējamās jaunā uzņēmuma atvēršanas pilsētas ir Jelgava un Liepāja, kas atlasītas citu pilsētu konkurencē.

«Piedāvājām viņiem vairākas vietas, kur uzņēmumu izvietot, vienai vietai viņi ir pieķērušies. Sniedzam dažādu informāciju, viņi uzdod jautājumus, taču nezinām, ko viņi prasa citiem,» pauda Jelgavas mērs.

Rāviņš atgādināja jau iepriekš ziņoto, ka darba devējs plāno nodrošināt 400 darba vietas. «Mēs esam parakstījuši konfidencialitātes līgumu, vairāk nedrīkstam neko stāstīt, tikai to, ko esam pauduši publiski,» atzina pilsētas domes priekšsēdētājs.

LETA jau vēstīja, ka par Jelgavu kā iespējamo vietu sava uzņēmuma atvēršanai esot interesējies kāds ārvalstu investors, kas meklē attīstības vietu Eiropā un plāno nodrošināt 400 darbvietas, teju ceturtdaļa no nepieciešamajiem darbiniekiem ir inženieri. «Un, kad investors jautāja man, vai mēs varam nodrošināt darbaspēku, es atbildēju - jā, mēs varam,» Zemgales forumā «Viedā ekonomika: Zinātne, tehnoloģijas un inovācijas» 15.novembrī stāstīja pilsētas mērs.

Tāpat ziņots, ka šodien Jelgavā Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un Latvijas Platformu attīstības sadarbībai rīkoja diskusiju par labklājību, izglītību un Latvijas attīstības virzību «17 ilgtspējīgas attīstības mērķi: kas notiek Latvijā?».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu