Valsts kontroliera amata kandidātus varēs izvirzīt līdz 9.janvārim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Prezidija un Frakciju padome šodien nolēma, ka valsts kontroliera amata kandidātus varēs izvirzīt līdz 9.janvārim.Savukārt Fiskālās disciplīnas divu padomes locekļu amata kandidātu izvirzīšanas termiņš noteikts 12.decembris.

Jaunas kandidatūras jāizvirza, jo amata pilnvaras šī gada nogalē beigsies Mārtiņam Kazākam un Mortenam Hansenam, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas (LB) prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs - pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, taču, ievēlot padomi pirmo reizi, Saeimas deputātu izvirzītie locekļi tika ievēlēti uz trim, bet LB prezidenta un finanšu ministra izvirzītie locekļi - uz sešiem gadiem. Viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014.gada janvārī.

Pašreizējai valsts kontrolierei Elitai Krūmiņai pilnvaras beidzas 2017.gada 23.janvārī.

Valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem, un viena un tā pati persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem.

Kā ziņots, valdību veidojošās partijas vēl lems par valsts kontroliera amatam virzāmo kandidātu vai kandidātiem. Atsevišķu koalīcijas partiju vadošie politiķi reizē pauž pozitīvu personīgo vērtējumu iespējai, ka šo amatu varētu turpināt ieņem Krūmiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu