KP vērtēs veikalu tīkla «Vesko» īpašnieka vēlmi iegādāties veikalu «Mego»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkurences padome (KP) vērtēs veikalu tīkla «Vesko» īpašnieka SIA «Baltstor» vēlmi iegādāties SIA «Lenoka» piederošo veikalu «Mego», informēja KP.

KP 23.novembrī saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru «Baltstor» iegūst izšķirošu ietekmi pār «Lenoka».

Darījuma rezultātā «Baltstor», kam pieder arī SIA «Bauskas tirgotājs», kas ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū darbojas veikalos ar «Vesko» preču zīmi, iegūs «Lenoka» veikalu, kas darbojas ar «Mego» preču zīmi.

Tā kā KP var publiskot tikai pamatinformāciju par apvienošanās darījumu, iestāde plašākus komentārus nesniedz.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

Uzņēmumi var iesniegt saīsināto ziņojumu par apvienošanos, ja pastāv vismaz viens no diviem nosacījumiem - neviens no apvienošanās dalībniekiem nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū vai apvienošanā iesaistīto tirgus dalībnieku kopējā tirgus daļa konkrētajā tirgū nepārsniedz 15%.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, SIA «Baltstor» reģistrēta 2004.gada martā un tas ir veikalu tīklu «Mego» un «Vesko» preču zīmolu sadarbības partneris un koordinators. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 284 eiro. 61,98% uzņēmuma daļu pieder Mihailam Šulikam, bet 38,02% - Tamārai Smalovajai. 2015.gadu «Baltstor» noslēdza ar 26 318 035 eiro apgrozījumu un 8560 eiro peļņu.

SIA «Lenoka», kas līdz 2014.gada 13.martam darbojās ar nosaukumu «Palink», reģistrēta 2003.gada augustā. Tās pamatkapitāls ir 115 372 308 eiro. «Lenoka» pilnībā pieder SIA «Mego». «Lenoka» 2015.gadu noslēdz ar 70 870 382 eiro apgrozījumu un 4 648 862 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu