Igaunijā ieviesta elektroniskā sūtījumu deklarēšanas sistēma

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Igaunijas Nodokļu un muitas departaments ekspluatācijā nodevis tiešsaistes instrumentu, kas ļauj pasta sūtījumu no trešajām valstīm saņēmējiem tiešsaistē aizpildīt muitas deklarāciju.

Elektroniskā sūtījumu muitas deklarēšanas sistēma Igaunijā darbu sāka otrdien.

«Arvien vairāk Igaunijas iedzīvotāju iepērkas tiešsaistē, un liela daļa šo preču Igaunijā tiek ievestas no valstīm ārpus Eiropas Savienības, galvenokārt no Ķīnas. Tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēku saskaras ar sūtījumu deklarēšanu. 2014.gadā tika iesniegtas 7524 sūtījumu deklarācijas, bet gadu vēlāk to skaits jau dubultojās,» sacīja muitas departamenta vadītājs Urmass Koidu.

Par sūtījumiem, kas saņemti no valstīm, kuras atrodas ārpus Eiropas Savienības un kuru vērtība pārsniedz 22 eiro, ir jāiesniedz muitas deklarācija.

Igaunijas Nodokļu un muitas pārvalde norādīja, ka jaunā sistēma atvieglos dzīvi arī cilvēkiem, kas no ārvalstīm ieved preces, kuru vērtība pārsniedz no nodokļiem atbrīvoto summu, jo viņi varēs deklarēt preces tiešsaistē trīs dienas pirms ierašanās valstī.

Gan sūtījumu, gan ievesto preču deklarācijas ir pieejamas igauņu, krievu un angļu valodā. Sistēmas izstrādei izmantots Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu