LRA lūgusi Vējoni neizsludināt grozījumus Mikrouzņēmuma nodokļa likumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) lūgusi Valsts prezidentu Raimondu Vējoni neizsludināt pagājušajā nedēļā Saeimā apstiprinātos grozījumus Mikrouzņēmuma nodokļa likumā, informēja LRA pārstāvis Valdis Verners.

Partijas ieskatā šie grozījumi neievēro sabiedrības intereses un vēl vairāk palielinās augsto ēnu ekonomikas īpatsvaru. Tāpēc grozījumi nododami otrreizējai caurlūkošanai.

Vēstulē Vējonim LRA Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars atgādina Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) solījumus atvieglot uzņēmējdarbību. «Taču prakse rāda pretējo - arvien jauni nodokļi nospiež Latvijas uzņēmējus, kā arī samazina to spējas ne vien izdzīvot Latvijā, bet arī konkurēt reģionā,» pauž Bondars. Tāpat viņš norāda, ka esošā koalīcija, ieviešot Mikrouzņēmuma nodokli, nav atrunājusi tā darbību tikai krīzes periodā. Līdz ar to sabiedrībai esot zudusi ticība valstij, jo netiekot ievērots tiesiskās paļāvības princips.

Saeimas apstiprināto grozījumu dēļ pie LRA vērsušies arī mazie uzņēmēji, kuri paudušu satraukumu, norādot, ka šāds nodokļu režīms līdz šim bijis visatbilstošākais, lai spētu apgādāt savas ģimenes, vienlaikus nodarbojoties ar legālu uzņēmējdarbību.

Kā ziņots, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, noraidot priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu.

Likuma izmaiņas paredz, ka esošajiem mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, kas vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018.gada 31.decembra, līdz 2018.gada 15.decembrim būs jāreģistrējas par uzņēmumu ienākumu nodokļa vai iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksātāju.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu