«Rīgas namu pārvaldnieks» pieķerts zogam elektrību no nama iedzīvotājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Namu apsaimniekotāja pārstāvji, kuriem būtu jāaizstāv iedzīvotāju intereses, izrādās, nodarbojušies ar brutālu elektrības zagšanu. Lai cik neticami izklausītos šie galvaspilsētas lielākā apsaimniekotāja virzienā vērstie apvainojumi, tie ir patiesi! Artilērijas ielas astotais nams Rīgā. Māja, kurā dzīvo ģimene, kura, kā paši saka, nu ir kļuvuši par apsaimniekotāja patvaļas upuriem, vēsta raidījums Bez Tabu.

Lietas būtība? Kādā jaukā dienā mājas pagrabā ierodas strādnieki, kuri to sāk tīrīt. Pēc kāda laika cilvēki noiet pagrabā un pamana, ka pie elektrības vadiem, kuri pieder viņiem, ir veikts nelikumīgs pieslēgums. Pieslēgums pamanīts nejauši.

Likumīgo kabeļu īpašnieki pieaicina sertificētu elektriķi, kurš pieslēguma vietu apskata un secina, ka te notikušas nelikumības.

Ketija, dzīvokļa īpašniece: - Es, iespējams, jau no jūnija, neko nezinot, apmaksāju cita tērēto elektroenerģiju. Es neko neteiktu, ja kāds būtu atnācis, palūdzis atļauju pieslēgties, uzlicis savu skaitītāju. Bet tā brutāli zagt??? Tas ir par traku!!!!!

Kurš vainīgs?

Kuru iestādi pārstāv strādnieki, kuri rosījās pagrabā? Ēku apsaimnieko «Rīgas namu pārvaldnieks», un tieši viņu darbinieki rosījās pagrabā. Brīdī, kad esam attiecīgajā adresē, iedzīvotāji klātienē uzaicinājuši arī «Rīgas namu pārvaldnieka» pārstāvjus, bet tie ieradušies no rīta.

Sazināmies ar apsaimniekotāju pārstāvi. Vai viņi atzīs nelikumīgo pieslēgumu? Viņa apstiprina, ka telpas tīrījuši viņu darbinieki.

Santa Vaļuma, «Rīgas namu pārvaldnieka» pārstāve: - Diemžēl telpās nebija apgaismojuma, līdz ar to mūsu speciālisti veica elektrības pieslēgumu, lai apgaismotu šīs telpas un varētu veikt telpu atbrīvošanu.

Diemžēl ir konstatēts tas, ka pieslēgums ir veikts nekorekti, ir konstatēts pārkāpums, tiks veikta iekšējā pārbaude un, protams, dzīvokļa īpašniekam, kuram pieder šis skaitītājs, pieslēgums, šie izdevumi par patērēto elektroenerģiju tiks atlīdzināti.

Līdz diviem gadiem cietumā

Izdevumus aprēķinās, ņemot vērā, cik var patērēt viena izmantotā spuldzīte. Bet kā ar zādzības faktu? Pēc likuma par elektroenerģijas patvaļīgu izmantošanu ievērojamos apmēros draud īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, ja apmēri ir ievērojami – līdz diviem gadiem cietumā. Apsaimniekotājs policijā nevērsīsies.

Ja to izdarīs iedzīvotāji, tad sadarbosies ar likumsargiem. Papildus tam neskaidrs ir tas, kā apsaimniekotājam prātā ienācis pagrabu iztīrīt, lai to izīrētu trešajai personai. Mājas iedzīvotāji uzskata, ka pagrabs ir viņu, atļauju tīrīšanai, izīrēšanai nav devuši. RNP pārstāve saka, ka pagraba telpas pieder pašvaldībai.

Pat gailis pakaļ nedziedātu!

Kas būtu noticis, ja pieslēgumu iedzīvotāji nepamanītu? Visticamāk, ka nekas. To likvidētu, un neviens par to neuzzinātu. Vai šis ir vienīgais gadījums? Iespējams, jā, iespējams, nē. Acīmredzot iedzīvotājiem ir jāskatās uz apsaimniekotāju darbinieku pirkstiem, lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu