Atvieglos PVN administrēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, kas paredz atvieglot nodokļa administrēšanu.

Likuma grozījumi paredz, ka priekšnodoklis par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem no valsts budžetā maksājamās PVN summas atskaitāms tajā taksācijas periodā, kad saņemtas preces vai pakalpojumi un saņemts PVN rēķins vai atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu ir samaksāta pirms preču vai pakalpojumu saņemšanas, bet ne vēlāk kā nākamajā taksācijas periodā, kas seko šim taksācijas periodam. FM norāda, ka tādējādi tiks samazināts PVN deklarāciju labojumu skaits, neveidojot valsts budžetam un datu salīdzināšanai starp darījumu partneriem būtisku risku.

Iepriekš Finanšu ministrija (FM) skaidroja, ka likumprojekta mērķis ir precizēt PVN likuma regulējumu, veicinot PVN labprātīgu samaksu, un atvieglot PVN administrēšanu, mazināt PVN nemaksāšanas risku.

Tāpat likumā paredzēts, ka neapstrādātiem dārgmetāliem un to pusfabrikātiem piemēros PVN apgrieztās maksāšanas kārtību. PVN apgrieztās maksāšanas kārtību piemēros neapstrādātiem dārgmetāliem un to pusfabrikātiem, dārgmetālu sakausējumiem un to pusfabrikātiem, dārgmetālu plaķētiem metāliem, dārgmetālu lūžņiem un atlūzu piegādēm.

FM ieskatā tas samazinās krāpšanos PVN jomā juvelierizstrādājumu un līdzīgu izstrādājumu ražošanas nozarē, juvelierizstrādājumu imitāciju un līdzīgu izstrādājumu ražošanas nozarē, pulksteņu un juvelierizstrādājumu vairumtirdzniecībā, pulksteņu un juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos, kā arī pulksteņu un juvelierizstrādājumu remonta nozarē.

Likums stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu